Noordnederlandse en Duitse musea gaan samenwerken

LEEUWARDEN (ANP) - Musea in het noorden van Nederland gaan meer samenwerken met musea in het noorden van Duitsland. In het kader van de triënnale van het Noorden in 1998 zullen partnerschappen worden gevormd. Een aantal sculptuurtentoonstellingen is het voorlopige doel van de samenwerking.

Museumdirecteuren uit beide regio's hebben in Leeuwarden tot de samenwerking besloten. Dat gebeurde bij de opening van de tentoonstelling 'Salut au Monde' in het Fries Museum te Leeuwarden. De expositie weerspiegelt zo'n beetje de huidige stand van de samenwerking. De tentoonstelling toont schilderijen van het Friese landschap, gemaakt door Friezen en buitenlandse kunstenaars. Andere musea leverden werken voor de expositie.

Door de samenwerking kunnen musea gebruikmaken van elkaars ervaring, hetgeen betere tentoonstellingen moet opleveren. Er wordt gedacht over gezamenlijke aankoop van kunstwerken. Voor de financiering wordt gebruikgemaakt van de bestaande middelen. Bovendien zal een beroep worden gedaan op geld van de Europese Unie.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden