Noorderlicht Breda en Staatgeschreven.nl hebben de mooiste christelijke sites

Een protestantse gemeente en twee samenwerkende theologen zijn bekroond met een Gouden Webfish voor de beste christelijke websites in het Nederlandse taalgebied. De websites Noorderlichtbreda.nl en Staatgeschreven.nl vielen deze week in de prijzen tijdens de jaarlijkse uitreiking van de Webfish Awards.

De jury - bestaand uit vertegenwoordigers van kerken en christelijke internetdeskundigen - meent dat de site van Noorderlicht Breda, een pioniersplek van de protestantse gemeente Breda, 'buitengewoon fraai en inhoudelijk sterk' is. "De site is uitnodigend, ook voor zinzoekers die hun weg nog niet gevonden hebben."

De andere winnaar van een Gouden Webfish, de website Staatgeschreven.nl, is een initiatief van theologen Jaap Marinus en Erik Drenth. Volgens de jury proberen zij "een brug tussen orthodoxe en liberale theologie bouwen volgens een simpel maar succesvol concept. De inhoud van de site is altijd actueel, evenwichtig, prikkelend en waardevol."

De Webfish is een van oorsprong Duits initiatief. De Evangelische Kirche in Duitsland (EKD) riep de prijs medio jaren negentig in het leven 'om de kwaliteit van het christelijke aanbod op het World Wide Web te bevorderen'.

Sinds 2008 bestaat er ook een Nederlandse variant. De winnaars mogen de Webfish, een afbeelding, die refereert aan het Ichthussymbool, een jaar lang op hun site zetten.

Dit jaar werd bij de Webfish Awards voor het eerst een aanmoedigingsprijs voor sociale media uitgereikt. Die ging naar de facebookpagina van de Protestantse Kerk in Nederland.

undefined

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden