non-fictie

Mohsin Hamid: Onbehagen en beschaving. Berichten uit Lahore, New York en Londen (Discontent and its Civilizations) Vert. Joris Vermeulen. De Bezige Bij; 224 blz. euro 24,90

In deze bundel schrijft Mohsin Hamid - auteur van 'Hoe word je stinkend rijk in Azië' (2013) - onder meer over Pakistan, zijn geboorteland, migratie (een 'fundamenteel mensenrecht'), de islam en de bezorgdheid daarover in het Westen. De meeste stukken zijn eerder gepubliceerd in kranten en tijdschiften als Time, The New York Times en The Guardian.

Jan Amos Comenius: Het labyrint van de wereld Vert. Kees Mercks. Vantilt; 250 euro 19,95

Nieuwe vertaling van het werk van de 17de-eeuwse Tsjechische filosoof Comenius, waarin hij op humoristische wijze de samenleving bekritiseert. Volgens de uitgever doet deze vertaling voor het eerst recht aan de oorspronkelijke literaire en stilistische kwaliteiten.

Hendrickje Spoor: Frankrijk. Een liefdesgeschiedenis Balans; 208 blz.euro 16,95

Hendrickje Spoor ruilde 15 jaar geleden haar echtgenoot in voor een nieuwe liefde: La France. Ze vertelt hoe het haar verging. Vorig jaar verscheen 'Vader en dochter', over haar bijzondere verhouding met haar vader, André Spoor, oud-hoofdredacteur van NRC Handelsblad.

Deborah Davis: Andy Warhols Roadtrip (The Trip - Andy Warhol's Plastic Fantastic Cross-Country Adventure) Vert. Annemie de Vries en Ineke van den Elskamp. Meulenhoff; 304 blz. euro 24,99

In 1963 reist Andy Warhol, op het punt van doorbreken als kunstenaar, over de befaamde Route 66 van New York naar Los Angeles. Deborah Davis, van wie vorig jaar 'Fabritius, schilder van Het Puttertje' verscheen, beschrijft de tocht van de aanstaande koning van de pop-art, zijn ontmoetingen en het Amerika van de jaren zestig waar hij doorheen trekt. Het nieuwe Moco Museum in Amsterdam opent vandaag met tentoonstellingen rond Andy Warhol en Banksy.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden