non-fictie

WILS REBERGEN

Kasper van Royen: En toen kwam Annika. Filosoof wordt vader Nijgh & Van Ditmar; 240 blz. euro 18,50

Filosoof Kasper van Royen is sociaal onhandig en is het liefst alleen. Maar voor zijn dochter doet hij alles. Bizarre ervaringen en wijsgerige beschouwingen over wat het krijgen van een kind met je doet.

Rachel Visscher: Verstilde wereld. De fasen van dementie

Atlas Contact; 240 blz. euro 21,99

Rachel Visscher komt in aanraking met dementie als haar oma dat krijgt. De historica en antropologe begint een zoektocht. Wat is dementie, welke hulp is er, en hoe ziet de toekomst eruit? Voor getroffenen, familie en vrienden, en verzorgers.

Paul Magnette: Onsterfelijk links Vert. Tineke Sonck. De Bezige Bij; 160 blz. euro 19,90

Met een economische crisis, groeiende ongelijkheid en toenemende concentratie van macht zou de tijd rijp moeten zijn voor de herrijzenis van links. Maar het tegendeel is het geval: de sociaal-democratie verkeert in crisis, constateert de Waalse minister-president Paul Magnette, tevens voorzitter van de Parti Socialiste.

Hij komt met ideeën om linkse taboes en vastgeroeste overtuigingen te doorbreken.

Annemieke Houben (red.): Ik wou uw voeten wel soenen. De mooiste liefdesverklaringen van de middeleeuwen tot nu Thomas Rap; 252 blz. euro 19,99

De schrijvers in dit boek - van ridders tot kostschoolmeisjes en onderduikers - hebben allemaal hetzelfde doel: iemand overtuigen van hun liefde. Annemieke Houben won eerder met haar boek 'Vieze liedjes uit de 17e en 18e eeuw' de Gerrit Komrijprijs en Kleio Publieksprijs.

Peter de Ruiter (samensteller): Blad voor de mond. Persvrijheid wereldwijd

PixelPerfect; 290 blz. euro 19,95

Twintig journalisten, onder wie Judith Spiegel (zie Letter&Geest 30 april) en Fréderike Geerdink, beschrijven wat er gebeurt in landen waar de pers niet vrij is. Verschijnt ter gelegenheid van de 25ste Internationale dag van de Persvrijheid.

undefined

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden