non-fictie voor in de koffer

H.L.Wesseling: Zoon en vader – Vader en zoon.

Emeritushoogleraar geschiedenis beschrijft het dissidente bestaan van zijn vader: te progressief voor zijn katholieke omgeving. Daartegen afgezet was het leven van de auteur rimpelloos.

Piet Schreuders e.a.: Het Londen van de Beatles.

Luchtig boek over de turbulente geschiedenis van The Fab Four die overal in de Britse hoofdstad hun sporen hebben nagelaten. De schrijver is de bekende grafisch ontwerper en oprichter van de Poezenkrant.

Lisa Jardine: Going Dutch/Gedeelde weelde.

Interessante studie van Britse historica (inmiddels vertaald), waaruit blijkt dat de Nederlandse en Engelse cultuur in de zeventiende eeuw nauw met elkaar waren verbonden.

Adam Zamoyski: De ondergang van Napoleon en het Congres van Wenen.

Fascinerend boek over de conferentie waarop de kaart van Europa opnieuw werd getekend. Niet alleen aandacht voor het gevecht aan de onderhandelingstafel, maar ook voor wat er zich in bed afspeelde.

Johan van Merriënboer e.a.: Van Agt, Biografie.

Gedegen biografie van de tegenspeler van Den Uyl. Van Agt was een gewiekst politicus die er niet voor terugschrok op kritieke ogenblikken zijn macht te gebruiken, vooral om het progressieve tij te keren en het CDA politiek leven in te blazen.

Reggie Baay: De njai.

Njais waren inheemse vrouwen in Nederlands-Indië die samenleefden met en kinderen kregen van Europese mannen door wie ze echter zonder pardon op straat gezet konden worden.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden