Nominaties Poëzieprijs bekendgemaakt

De jury van de VSB Poëzieprijs nomineert dit jaar uit de 61 inzendingen, zes gedichtenbundels: 'Nors en zonder haten' van Piet Gerbrandy, 'Goya als hond' van Stefan Hert mans, 'Droomtijd' van C.O. Jellema, 'Alles valt' van Frank Koenegracht, 'Waterstudies' van K. Michel en 'Voorbijganger' van Leonard Nolens.

Van onze kunstredactie

De VSB Poëzieprijs werd eind 1993 ingesteld door het VSB Fonds op initiatief van Huub Oosterhuis, oud-directeur van De Rode Hoed. Het is een jaarlijks terugkerende prijs ten bedrage van 50000. De prijs werd voor het eerst uitgereikt in 1994 aan Hugo Claus voor zijn bundel 'De Sporen'. In voorgaande jaren behoorden onder anderen Leo Vroman, Gerrit Kouwenaar en Rutger Kopland tot de gelauwerden. Vorig jaar ging de prijs naar Esther Jansma voor 'Hier is de tijd'.

De jury bestaat uit voorzitter Jozef Deleu, filosoof Theo de Boer, schrijver Anna Enquist, recensent Elsbeth Etty en dichter Mustafa Stitou. In mei maakt de jury de winnaar van de Poëzieprijs 2000 bekend, die op 8 juni in De Rode Hoed wordt uitgereikt.

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden