Nominaties Dr. L. de Jong-prijs

AMSTERDAM (ANP) - De jury van de Dr. L. de Jong-prijs heeft vier boeken en een televisieprogramma genomineerd. De prijs, 20 000 gulden groot, wordt op 19 mei uitgereikt door minister Ritzen van onderwijs in De Rode Hoed in Amsterdam.

Genomineerd zijn Herman Pijfers en Jan Roes met 'Katholiek leven in de Twintigste Eeuw'; Barbara Henkes en Cherry Duyns met hun boek en documentaire 'Duitse dienstmeisjes in Nederland'; Regina Grüter met 'Een fantast schrijft geschiedenis' en Auke Kok met zijn biografie 'De verrader. Leven en dood van Anton van der Waals.' Ook genomineerd tenslotte, is Niek Koppen met zijn documentaire 'De slag om de Javazee'.

De Staatsdrukkerij/Uitgeverij stelde de De Jong-prijs in 1988 in naar aanleiding van de voltooiing van De Jongs levenwerk 'Het Koninkrijk der Nederlanden in de Tweede Wereldoorlog'. In aanmerking voor de prijs komt iedereen die op een wetenschappelijk verantwoorde manier de belangstelling weet te trekken voor de moderne geschiedenis van Nederland of zijn overzeese gebiedsdelen.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden