nog te zien

La Grande Bellezza *****

Het eigenzinnige 'La Grande Bellezza' eert 'La Dolce Vita', door te laten zien hoe weinig er sinds het decadente 'zoete leven' in de Romeinse jaren zestig is veranderd. Schrijver Jep Gambardella, wiens debuutroman hem veertig jaar geleden roem en rijkdom bracht, vraagt zich op zijn 65ste verjaardag af of het niet tijd wordt om eens een opvolger te schrijven. Een zoektocht naar een verloren jeugd.

Like father, like son ****

Twee zesjarige jongetjes blijken bij hun geboorte in het ziekenhuis verwisseld. Het ziekenhuis oppert om de jongens om te ruilen. Hoe belangrijk is de bloedband, wat houdt vaderschap in? De Japanse regisseur Hirokazu Kore-eda creëert kleine stillevens van de scènes tussen de vaders en hun zonen.

Omar ****

In 'Omar' brengt de Palestijns-Nederlandse regisseur Hany Abu-Assad het Palestijns-Israëlische conflict terug tot een cirkelredenering van geweld. De film toont het leven in een Palestijnse gemeenschap die wordt beheerst door wantrouwen en verraad. Daardoorheen speelt het dagelijks leven met dromen en verliefdheden zoals alle jonge jongens ter wereld die hebben.

undefined

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden