Nog een dag zonnig en warm

JORALF QUIST

Een hogedrukgebied boven Centraal-Europa zorgt vandaag voor zonnig en warm weer. Het trekt langzaam naar het oosten weg, waarna Nederland in een westelijke stroming terechtkomt en het weer wisselvalliger wordt. Na een aantal droge weken kan de ontluikende natuur wel wat regen gebruiken, helaas lijken de neerslaghoeveelheden niet al te hoog worden.

In het midden van de week vestigt zich een nieuw hogedrukgebied ten zuiden van Nederland, maar de invloed hiervan reikt niet ver genoeg om het zonnige en warme weer van de afgelopen dagen terug te krijgen. Vandaag kunnen wij nog profiteren van de hoge druk in onze regio en wordt het warm en zonnig weer. Zo af en toe is er wat hoge sluierbewolking, maar de zon komt hier gemakkelijk doorheen. De temperatuur loopt in het binnenland flink op: in Limburg wordt het vandaag gemiddeld 22 graden. Langs de kust is het met ongeveer 15 graden een stuk frisser. Met een matige westenwind komt de lucht daar van een nog vrij koude Noordzee, met een zeewatertemperatuur van ongeveer 10 graden.

In de avond neemt de bewolking vanuit het westen toe, wat een voorbode is voor een weersverandering. Een koufront trekt in de loop van de nacht vanuit het westen over ons land en daarachter zit een stuk frissere lucht. Vanaf morgen is het gedaan met het zachte lenteweer.

Nadat de regen in de vroege ochtend het oosten van het land verlaten heeft wordt de zon afgewisseld met stapelwolken, die later op de dag uit kunnen groeien tot een enkele bui. De temperatuur ligt met 10 tot 13 graden een stuk lager dan vandaag. Daarbij staat een matige tot vrij krachtige noordwestenwind. De dagen daarna is de temperatuur met gemiddeld 13 graden vrij normaal voor de tijd van het jaar. Af en toe valt wat regen en pas tegen het einde van de week loopt de temperatuur weer iets op.

Extremen 11 april
Hoogste maximum: 22,8 in 1945

Laagste minimum: -5,2 in 1917

Meeste neerslag: 17,3 mm in 1920

undefined

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden