Nog altijd krijgen vrouwen minder geld voor hetzelfde werk

Mannen hebben over het algemeen beter betaalde beroepen. Vrouwen werken vaker in andere sectoren, bijvoorbeeld in de thuiszorg Beeld anp
Mannen hebben over het algemeen beter betaalde beroepen. Vrouwen werken vaker in andere sectoren, bijvoorbeeld in de thuiszorgBeeld anp

De witte man is in uw hoofd de ideale werknemer. U kunt dat ontkennen, maar toch is het zo. En dat gaat voorlopig ook niet veranderen, vreest econoom en filosoof Ingrid Robeyns. "Ik ben inmiddels zo oud dat ik er bijna in berust. Het slijt gewoon heel langzaam."

Vrouwen verdienen gemiddeld 23 procent minder van het salaris dat mannen voor hetzelfde werk krijgen. Dat is maar drie procentpunt meer dan twintig jaar geleden. Die inkomensverschillen blijven de komende zeventig jaar nog wel bestaan, als de ontwikkelingen zo traag gaan als nu, waarschuwde de Internationale Arbeidsorganisatie (ILO) van de Verenigde Naties.

Witte man ideale werknemer
"Het lastige is, dat we denken dat we het zelf niet doen", vertelt professor Ingrid Robeyns van de Universiteit Utrecht. Als je het mensen vraagt, ontkennen ze meestal. 'Ik? Vrouwen anders behandelen? Nee hoor, dat doe ik niet.' Maar dat is niet waar. We doen het wel, dat is in meerdere onderzoeken aangetoond. Ook vrouwen zelf doen dit. De witte man is in ons hoofd nu eenmaal de ideale werknemer. Voor dezelfde prestatie waarderen we mannen meer. We beoordelen hen hoger, maar geven ook een hogere beloning."

Onderhandelen vrouwen wel goed genoeg?
"Nee, vrouwen onderhandelen vaak niet goed. Maar als ze wél op hun strepen gaan staan, worden ze ook harder afgestraft. Dan worden ze gezien als 'bitchy' of agressief. Doet een man hetzelfde, dan toont hij leiderschap en is hij assertief."

Moet de overheid hier iets veranderen?
"De oplossing ligt nooit alleen in wetgeving. Er moet een gesprek gevoerd worden in de maatschappij. Als je het hebt over ongelijkheid in de publieke sfeer, moet je het ook hebben over zorgarbeid. Dat gaat niet alleen om de zorg voor de kinderen, maar ook voor ouderen en zieken. In Nederland wordt dan al snel gezegd: 'Maar dat is toch een keuze?' En dat is ook vaak zo, maar het gaat ook over de verwachtingen die we hebben."

Werken vrouwen niet gewoon in de verkeerde sectoren?
"Mannen hebben over het algemeen beter betaalde beroepen. Vrouwen werken vaker in andere sectoren. In de thuishulp werken bijvoorbeeld veel laaggeschoolde vrouwen. Bepaalde economen zeggen ook: 'Ga dan gewoon in een mannensector werken'. Een ander idee is: ga nadenken over de waarde die we aan een beroep hechten. Waarom waarderen wij een manager meer? "

Ziet u een oplossing?
"Inmiddels ben ik zo oud dat ik er bijna in berust", lacht ze. "Genderongelijkheid speelt op cultureel, sociaal, psychologisch en economisch vlak. Het slijt heel langzaam. Terwijl het een vorm van onrechtvaardigheid is. Je wilt dat mensen hierbij stil staan, dat er een gesprek onstaat in de maatschappij. Ik probeer dat zelf dichtbij huis. Op de school van mijn zoontje van 7 werd een naschools project georganiseerd. 'Een project met robots, leuk voor jongens', werd er gezegd. Ik heb daar wat van gezegd. Laat jongens en meisjes zelf kiezen wat ze leuk vinden, vul dat niet voor ze in."

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden