Update

NOC*NSF fel tegen nieuwe kansspelwet

null Beeld ANP
Beeld ANP

NOC*NSF heeft dinsdag benadrukt dat een nieuwe kansspelwet grote gevolgen heeft voor de Nederlandse sport. Door de beoogde wijziging van de regels zal er volgens de sportkoepel nauwelijks meer geld beschikbaar komen. Terwijl de sport voor een groot deel afhankelijk is van de opbrengsten uit de loterijen.

'NOC*NSF pleit ervoor dat die 750 miljoen euro van de bestaande loterijen voor de goede doelen, waaronder sport, wordt veiliggesteld in de nieuwe wet. Want dat geld is er voor de sportveldjes in de buurt, de sportverenigingen, voor het opleiden van topsporters en voor heel veel andere goede doelen. Dat lijkt in de nieuwe wet nu geenszins meer het geval', schrijft Gerard Dielessen, algemeen directeur, op de website van NOC*NSF.

Het wetsvoorstel moet nog wel door de Tweede Kamer worden aangenomen. Dielessen: 'Het is duidelijk dat NOC*NSF zich uit naam van de Nederlandse sport verzet tegen dit voorlopige wetsvoorstel. Ook al omdat de buitenlandse gokbedrijven volgens de nieuwe wet niets hoeven af te dragen aan welk goede doel dan ook en vooral snel geld willen verdienen. Het was veel beter geweest als de staatssecretaris een integrale visie had ontwikkeld op het totale kansspeldossier in ons land. Natuurlijk ondersteunt NOC*NSF het standpunt dat het op korte termijn afgelopen moet zijn met het illegale internetgokken, maar dan wel door te reguleren in plaats van te liberaliseren en door de online-aanbieders alleen onder voorwaarden toe te laten.'

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden