Update

NOC*NSF en Cruyff Foundation gaan samenwerken

Johan Cruijff. Beeld ANP
Johan Cruijff.Beeld ANP

De Cruyff Foundation en NOC*NSF gaan tot en met 2016 samenwerken op het gebied van talentherkenning en talentontwikkeling van jeugd op het gebied van paralympische topsport.

Zo gaat de Cruyff Foundation de Toptalentstage naar Sotsji ondersteunen en haar betrokkenheid bij de Paralympische Talentdag verder uitbouwen.

Carole Thate, directeur van de Johan Cruyff Foundation over de samenwerking: 'Het is een logische stap om in deze fase van verdere professionalisering van de Paralympische top- én breedtesport samen met NOC*NSF op te trekken. Binnen het partnership blijft de Foundation doen waar haar hart ligt, namelijk aandacht voor de ontwikkeling van jeugd en talent, zowel in de top als in de breedte.'

André Cats, chef de mission van de Nederlandse paralympische ploeg, ziet alleen maar voordelen in de samenwerking. 'Ik ben erg blij met de intensivering van de samenwerking tussen de Johan Cruyff Foundation en NOC*NSF. Hierdoor kunnen we samen via verschillende projecten de Paralympische en gehandicaptensport in Nederland naar een hoger niveau tillen."

De Cruyff Foundation zorgt er al 15 jaar voor dat jongeren met een handicap kunnen sporten en spelen. Dit doet de Foundation door in samenwerking met diverse sportbonden sportprojecten te ontwikkelen die gericht zijn op het stimuleren van de breedtesport en talentontwikkeling. Naast deze samenwerking, werkt de Foundation ook samen met de stichtingen van Esther Vergeer, Bas van de Goor en Bibian Mentel om gehandicapte kinderen een zo breed mogelijk sportaanbod te bieden.

Daarnaast ondersteunt de Foundation diverse kleine en lokale sportprojecten. Mede daardoor sporten er wekelijks ruim 50.000 kinderen met een handicap.

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden