NMa staat KPN toe hoge zendmasten te verkopen

(Novum/Betten) - De Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) is akkoord gegaan met de verkoop van hoge zendmasten van KPN aan Telediffusion de France (TDF). Deze verkoop is onderdeel van een transactie waarbij het telecombedrijf Nozema heeft overgenomen.

De NMa besloot eerder dat KPN dat zendbedrijf alleen mocht kopen als binnen twee jaar een aantal van de hoge zendmasten die het telecombedrijf in zijn bezit had, van de hand zou worden gedaan.

Nozema Services is een van de drie partijen in Nederland die van deze zendmasten gebruik maakt voor de doorgifte van radiosignalen via de ether.

Door de overname van Nozema Services verkreeg KPN zeggenschap over Digitenne doordat Nozema Services een veertigprocentsbelang bezat in het bedrijf dat televisie via de ether levert. KPN had zelf al een aandeel van veertig procent in Digitenne.

Begin december 2005 bereikten de Nederlandse Staat en KPN in principe overeenstemming over de overname van alle aandelen van Nozema Services voor een bedrag van 75 miljoen euro.

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden