Niña Weijers wint schrijfwedstrijd voor jongeren

Niña Weijers, winnares van Write Now! 2010. (Write Now!/Barbara Gen) Beeld
Niña Weijers, winnares van Write Now! 2010. (Write Now!/Barbara Gen)

De Amsterdamse studente Niña Weijers (22) is vandaag verkozen tot het schrijftalent van Nederland en Vlaanderen van dit jaar.

De jury van de schrijfwedstrijd voor jongeren Write Now! roemde haar verhaal ’Dat dit het begin was van iets’ vanwege de kracht van het verhaal en het vermijden van clichématigheden. De studente Literatuurwetenschappenkreeg ook complimenten voor de opbouw van haar verhaal en de inventieve uitwerking van haar personages.

Niña Weijers is al niet helemaal onbekend mere in schrijversland. Vorig jaar werd ze bij een schrijverswedstrijd van NRC Next met haar korte verhaal Feestje al uitgeroepen tot Runner-up en 'een echt schrijftalent'. Ze is zeker van plan om verder te gaan op het schrijverspad: 'Ik ben wel met een soort roman bezig, maar het is nog heel breekbaar, heel vers. Het heeft nog geen duidelijke vorm, maar het is wel de bedoeling dat het de richting van een roman, of in ieder geval iets langers, uit gaat,' zo laat ze weten op de site van Write Now!.

De eveneens 22-jarige Marleen van Wesel uit Leiden bleek de publieksfavoriet. Zij ontving voor haar verhaal ’Zomeren’ de Dagblad De Pers-publieksprijs.

Aan Write Now! deden evenals vorig jaar ruim 1350 jongeren uit Nederland en Vlaanderen mee. Van hen stonden er zondag 21 in de finale. De jury bestond onder anderen uit de Vlaamse schrijfster Annelies Verbeke, Iris van Erve (hoofdredacteur Passionate Magazine) en de vorige winnaar Maxim Roozen.

De nieuwe winnaar Weijers kreeg een laptop, een masterclass bij uitgeverij Augustus en optredens op literaire evenementen in Rotterdam en Antwerpen. De winnaar van de publieksprijs ziet haar verhaal gepubliceerd in De Pers.

Niña Weijers, winnares van Write Now! 2010. (Write Now!/Barbara Gen) Beeld
Niña Weijers, winnares van Write Now! 2010. (Write Now!/Barbara Gen)
Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden