Nieuws

Op elk potje past een dekseltje, vooral in het moderne communicatieverkeer, maar wel met gevolg dat als je even niet oplet het deksel er alweer op zit.

Ik bedoel, ik zag afgelopen zondagnacht bij toeval Lousewiese van der Laan bij Harry Mens op de televisie bij herhaling uitleggen dat ze het telkens juist weer een heerlijke traktatie vindt om van Brussel naar Straatsburg en terug te rijden. En ze was ineens ook helemaal niet van plan te gaan zingen. Daarmee was het bericht van een paar weken terug bij af. Maar je zult zien dat alom mensen het eerste bericht wel hebben gehoord en het tweede niet, zodat ik echt niet de enige ben die al een tijdje tevergeefs heeft gezocht naar haar eerste cd.

Of: Henny Huisman die na vijfentwintig jaar net alsof hertrouwde met zijn vrouw. Dat schijnt in Nederland zonder scheiden te kunnen, net alsof het de eerste keer is. Maar bovendien, opdat u niet gek zult opkijken als er binnenkort een vreemde kaart bij de post zit: het is in de mode in de kringen van Henny Huisman, Jacques d'Ancona en Celine Dion. Niemand die dat namelijk noteert afgezien dan van Henk van der Meijden. Volgende week gaat Huisman opnieuw zijn rijbewijs halen, en voor september staat dan alweer de lagere school op het programma; alle acht groepen, dus dat gaat wel een jaar of twaalf duren. Ik geef het even door want dat zijn van die dingen die anders maar een klein deel van de natie bereiken.

Dat heb je met sommige mensen en berichten. Het ene soort dwaalt rond bij Harry Mens, het andere staat alleen compleet in De Telegraaf en alles met Frits Bolkestein is voor NRC Handelsblad, tenminste, als de baas van de Volkskrant er geen zin in heeft. Het is overzichtelijk maar er moet wel veel voor gevolgd worden.

Bolkestein is dus weer even langs geweest met zo een toespraak van 'm. Stond er iets interessants in? Nee. Bolkestein blijft de man die na een overstroming de microfoon grijpt en roept: eigen schuld, dikke bult, hadden jullie de vrije markt z'n werk maar moeten laten doen; het is toch geen gedoe dat iedereen maar een beetje op school leert zwemmen voor een kwartje per keer in plaats van in de geprivatiseerde Amstel voor twintig gulden per uur.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden