nieuws29donderdag

Scootmobiel, een uitkomst. (FOTO ROBIN UTRECHT, ANP)

Het nieuwe Tweede Kamerlid voor de VVD, Jeanine Hennis-Plasschaert, vertelt (Trouw, 27 juli) dat het werk in de Tweede Kamer zoveel leuker is dan dat in het Europees Parlement, vooral vanwege het contact met de burger. Ze laat weten elke dag wel honderd e-mails te krijgen. Toevallig heb ik de afgelopen maand twee keer een e-mail gestuurd naar een aantal Kamerleden, onder wie mevrouw Hennis-Plasschaert. Beide keren kreeg ik een automatisch gegenereerd e-mailtje terug met de tekst: „Uw bericht is verwijderd zonder te zijn gelezen”.

Myra Ronner Den Haag

Volgens een persbericht van de NS (Trouw 26 juli) hebben de treinen nog nooit zo goed op tijd gereden. Dat is niet verwonderlijk, als je de ’norm’ van drie minuten oprekt naar vijf minuten. Helemaal te gek wordt het als treinen die die norm dreigen te overschrijden helemaal niet meer rijden. En dus ook niet meer meetellen!

Tjerk Schuringa Amsterdam

Sandra Korthuis (Trouw, 24 juli) vraagt zich af, of iemand die een scootmobiel heeft, daardoor ook gelukkiger is. Laat ik u vertellen: mijn man gaat al jaren met een scoot door het leven, en dat heeft ons echt veel gelukkiger gemaakt. En wij zijn vast niet de enigen.

Geer Oosterhof Oosterend, Texel

De EU heeft tot ongekend verregaande sancties tegen Iran besloten, die vooral de energie- en de financiële sectoren treffen. Omdat de VS dit al een maand eerder deden, komt het erop neer dat het Westen Iran in feite een economische oorlog heeft verklaard. Het argument dat Iran kernwapens zou (gaan) produceren is niet geloofwaardig, gezien onder andere de voortdurende verklaringen van Iran van het tegendeel vanaf 1984. De nucleaire activiteiten van Iran sinds 1994 behelzen uitsluitend de productie van kernenergie door verrijking van uranium tot een lage graad. Dit vindt plaats volgens de regels van het Non Proliferatie Verdrag (NPV) van de VN dat wordt gecontroleerd door de ’atoomwaakhond’ van de VN, de IAEA te Wenen. Er is met andere woorden niets aan de hand.

Jan Oosthoek Vught

Jan te Lintelo uit Ede is van mening dat het artikel van Ben Kok (Trouw 24 juli, ’De Koran is gewoon gif’) niet geplaatst had moeten worden omdat „het niets toevoegt aan een betere samenleving.” Als dat het criterium zou zijn voor het al dan niet publiceren van artikelen, kan de krant net zo goed worden opgedoekt.

Siebo Post Drachten

„Kiezers eisen standvastigheid van PVV” (voorpagina Trouw, 28 juli). Het artikel spreekt ietwat vernederend over politieke keuzes en argumentatie daarvoor van PVV-stemmers. Dat is wat mij betreft allemaal in orde, maar het hele verhaal is gebaseerd op gesprekken met drie PVV-aanhangers. Een feitenbasis van niks!

A.G. van Vijfeijken Eersel

In het artikel van Hans Klis (Trouw, 19 juli) wordt geopperd dat er een anticonceptiemiddel ontwikkeld zou kunnen worden op basis van de ontdekking van een gen voor spermaontwikkeling. Het artikel over Prozac in zeewater, op dezelfde pagina, bewijst dat een dergelijke ontwikkeling rampzalig zou zijn. Kunstmatige stoffen komen hoe dan ook ooit in het milieu terecht met als kenmerk een veel te lange verblijftijd. Er zijn al voorbeelden van kunstmatige stoffen die op hormonen lijken en die de geslachtsbepaling van vissen en reptielen in hun natuurlijke leefgebieden aantasten. Redenen te over om helemaal niet te willen denken over de ontwikkeling van een ’mannenpil’.

Karel Th. Eisses Utrecht

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden