nieuws22maandag

postbus 859, 1000 AW Amsterdam, lezers@trouw.nl

Afgelopen vrijdag kreeg ik mijn portie mee van de storing in het treinverkeer rond Utrecht. Even na half vijf stopte de intercity naar Nijmegen in de buurt van Veenendaal. Tot een uur of acht stonden we stil. Toen pas kreeg de machinist toestemming om stapvoets door te rijden naar station Veenendaal-De Klomp, waar we uiteindelijk de trein mochten verlaten. Onverwacht en vervelend, maar ik had mooi de gelegenheid om mijn boek versneld uit te lezen. Toch vind ik: het is toch niet meer van deze tijd dat treinen stilstaan voor een rood sein omdat de aansturing vanuit de verkeersleiding is weggevallen? Zijn er dan geen protocollen om treinen bijvoorbeeld stapvoets door te laten rijden? Hoe kunnen anno 2010 honderden mensen vier uur lang vast zitten in een stilstaande trein, terwijl de bewoonde wereld vanuit het raam zichtbaar is?

Dries Hegger Wageningen

Na de vele negatieve berichten in de krant over het CDA dacht ik dat we het wel gehad hadden, maar helaas, donderdag werden er weer drie spijtoptanten opgevoerd. Misschien een idee om ook eens drie van de vele nieuwe leden onder de loep te nemen?

M. Bos Ederveen

Ja, ik las het goed. Vrijdag stond in het commentaar over de monarchie: ,,De PvdA-fractie in de Tweede Kamer is bereid samen met de PVV te gaan werken aan...’’. Ik wacht op de interviews vol emotionele betogen met de Hannie van Leeuwens in de PvdA en de Bert de Vriesen die hun lidmaatschap van de PvdA opzeggen en een vlijmscherpe afkeuring van de hoofdredacteur van Trouw.

Wil de Bruine Nijverdal

In het artikel over een moeder van wie de kinderen uit huis zijn geplaatst, wordt Bureau Jeugdzorg (BJZ) erg negatief afgeschilderd. Jeugdzorg lijkt synoniem met ’uithuisplaatsing’. Dat is erg jammer. Jeugdzorg heeft meer te bieden dan deze allerlaatste maatregel. Wat ook jammer is, is dat de hulpverleners van de moeder niet op de hoogte zijn van de onafhankelijke klachtencommissie van BJZ. Dit had de eerste actie moeten zijn: de moeder wijzen op haar rechten en kansen. Nu is de moeder de verkeerde kant op gestuurd: de publiciteit zoeken. Daar is het belang van de kinderen niet mee gediend.

Gees Wagner-Visser Den Haag

’s Ochtends vroeg, direct na het uitlaten van de hond, naar de ontbijttafel, en dan maar smullen, van de ’avonturen’ van ambtenaar Dingeman. Pieter Geenen trekt de waan van de ene dag moeiteloos de andere dag in, neemt het meten met verschillende maten genadeloos de maat, wijst consequent op ieders inconsequenties, en dat alles op een hilarische manier, spottend, soms bijtend. Ik geniet elke dag.

Axel Wiewel Ruinerwold

Bij het huwelijk van prins Philip met de Britse kroonprinses Elisabeth in 1947 was het Griekse koningshuis (waar Philip toe behoorde) niet meer zonder land, zoals Trouw vrijdag beweert. Griekenland was in Philips kinderjaren een republiek, zijn vader Andreas was verbannen, maar de monarchie was in 1946 juist weer hersteld. Ten tijde van het huwelijk was Philips’ neef Paul koning van Griekenland. Dat Philip door de Britten als ’Duitser’ werd gezien, is onterecht. In 1937 verliet hij Duitsland en twee jaar later nam hij dienst bij de Engelse marine, waar hij meevocht in de oorlog. In aanloop naar het huwelijk deed hij afstand van zijn Griekse en Deense titels en nam de naam Mountbatten aan, naar Von Battenberg, de naam van zijn moeder.

Ruud Poortier Rijswijk

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden