nieuws17maandag

postbus 859, 1000 AW Amsterdam, lezers@trouw.nl

Waarom moest zo nodig een foto van de voordeur van het ouderlijkhuis van Ruben op de voorpagina van Trouw (14 mei) geplaatst worden? Ik kan er geen enkele nieuwswaarde of relevantie aan ontdekken. Het plaatsen van deze foto heeft niets met persvrijheid te maken maar ruikt eerder naar sensatie. Het niet plaatsen van dergelijke foto’s, dat is pas gebruikmaken van persvrijheid. Van een christelijke krant verwacht ik grote terughoudendheid met berichtgeving over nabestaanden van slachtoffers van deze ramp. Laat deze mensen de komende jaren met rust. Wanneer zijzelf hun ervaringen met de pers willen delen zullen zij wel contact met welke media dan ook opnemen.

Reijer Koelman Duiven

Ik heb grote waardering voor de manier waarop deze krant heeft bericht rondom de verschrikkelijke vliegramp bij Tripoli. Bewust werd geen foto geplaatst van Ruben, maar er werd gekozen voor een foto van de voordeur van zijn ouderlijk huis met een bosje bloemen ervoor. Klasse! Daarmee onderscheidt Trouw zich als kwaliteitskrant van bladen die zich vooral bedienen van riooljournalistiek.

Tieme Meints, Assen

Hoofdredacteur Schoonen legt in zijn brief van afgelopen zaterdag omstandig uit waarom de krant bepaalde foto’s van de vliegramp niet heeft geplaatst. Graag dan ook een toelichting op het plaatsen van een (oude) foto van staatssecretaris de Vries en zijn adjudant, in diezelfde zaterdagkrant. Met de kennis van nu toont die foto toch een zeer blamerend tafereel. Hier was discretie betrachten jegens betrokkenen niet nodig?

Truus Visser Zeewolde

In de bijbel staat een verhaal over een overspelige vrouw. (De CDA-stemmers kennen dat wel ). Zij werd niet veroordeeld. Maar ja, dat was toen. En toen hadden we geen Tweede Kamerverkiezingen.

Dick Offermans Angerlo

Karen Zandbergen meldt in haar rubriek ’Kies de Kamer’ dat de kilometerheffing weer uit de ijskast kan op basis van wat op Kieskompas.nl is ingevuld. Dat moet dan gebaseerd zijn op stelling 5: ’In plaats van een vast bedrag per auto, moeten automobilisten per gereden kilometer belasting gaan betalen’. Ik heb op deze stelling ook ’mee eens’ opgegeven, maar dat betekent nog niet dat ik daarmee de kilometerheffing, zoals onlangs voorgesteld, omarm. Gewoon de accijns op autobrandstof verhogen kan ook, is veel goedkoper om in te voeren en beschermt ook nog eens de privacy. Ik hoop dat Trouw niet al te snel allerlei conclusies trekt uit simpele enquêtes via internet.

Kees de Jong IJsselstein

Demissionair minister Klink heeft 275.000 vaccins voor de Mexicaanse griep verkocht aan Estland, Litouwen, Macedonië en Suriname. Van de 25 miljoen geleverde vaccins worden de overgebleven vaccins vernietigd als ze over de datum zijn. Ik word echt niet goed als ik dit piepkleine berichtje in de Trouw (14 mei) lees. Wat werd er een overheidscampagne gevoerd, wat werd er op ouders van jonge kinderen ingepraat dat je je een slechte, niet-verantwoorde ouder moest voelen als je je kinderen niet ging inenten. En nu blijken we de vaccins toch niet nodig te hebben en slijten we ze aan landen die hun geld ook wel anders kunnen gebruiken. Los van of duidelijk is dat deze landen deze vaccins wel daadwerkelijk nodig hebben. Minister Klink heb ik niet meer gehoord. Ben ik even blij dat wij niet in de massahysterie zijn meegegaan en onze meisjes niet hebben laten inenten.

Ypie Boersma Reduzum

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2019 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden