nieuws03dinsdag

'We storen ons aan de continue sombere weersverwachting in Trouw.' (FOTO ANP) Beeld ANP
'We storen ons aan de continue sombere weersverwachting in Trouw.' (FOTO ANP)Beeld ANP

In juli zijn wij abonnee op Trouw geworden en we zijn zeer tevreden over de inhoud. Echter, één onderdeel stoort ons en dat is de continue sombere weersverwachting. Als je naar de plaatjes van de komende dagen kijkt, zijn er bijna altijd wolken met regen. Terwijl dit vaak ook niet klopt. Hier in Deventer in ieder geval zien wij ook zeer regelmatig de zon.

Bij het typische Nederlandse weer heb je vaak regen en zonneschijn. Maak dat dan ook kenbaar in de plaatjes. Het maakt de start van de dag veel aangenamer. Overigens is in veel andere kranten een optimistischer weerbeeld te zien. Waarom dus zo somber? Een vriendelijk en indringend verzoek hier nog eens nadrukkelijk naar te kijken.

Henk en Jette Bakhuizen Deventer

De Nederlandse bijdrage aan ISAF is per 1 augustus beëindigd en de uitvoering is overgedragen. De missie zal, net als Enduring Freedom, nog jaren vergen, maar in de media wordt al driftig geëvalueerd. Maar op dit moment kan enige betekenis van de deelname voor de ontwikkeling van de regio en Afghanistan onmogelijk worden vastgesteld. Of verworvenheden permanent zijn, is met geen mogelijkheid te voorspellen. Daarbij komt dat het nog maanden duurt tot al onze militairen zijn teruggekeerd. Operatie Uruzgan moge geslaagd lijken, de toestand van patiënt Afghanistan is verre van stabiel. Laten we de dag niet prijzen voor het avond is.

André de Bruijn Hoevelaken

In de Weekendgids van 31 juli schrijft Jeroen Thijssen over de Kamper steur. Hij heeft deze niet gevonden. Wel is hij in een viswinkel geweest waar ze gerookte schelvis verkochten. Hij noemt dit een ’mooi stijve vis, met nog een zilverig vel’. Er wordt een foto getoond met hetzelfde onderschrift, wat suggereert dat dit de gerookte schelvis moet zijn. De redactie moet dan wel even uitleggen hoe een schelvis aan de gestreepte rug van een makreel komt. Als Thijssen of Trouw schelvis en makreel niet van elkaar kan onderscheiden dan kan er best een steur in de winkel hebben gelegen, zonder dat Thijssen het opmerkte!

K. van Till Hengelo

In het artikel over snelheidslimitieten bij wegwerkzaamheden wordt voorbijgegaan aan nog een oorzaak waardoor automobilisten harder gaan rijden dan is toegestaan. Iedere dag rij ik langs wegwerkzaamheden bij een rotonde. De maximum snelheden zijn 50 en 30 km. Ik hou me aan de voorgeschreven maximum snelheid maar mijn medeweggebruikers zijn het daar niet mee eens. Automobilisten achter mij zwaaien met hun armen en knipperen met de lichten en vrachtwagenchauffeurs die achter mij rijden claxonneren voortdurend en zitten bijna in mijn kofferbak. Geen prettige situatie waardoor je de neiging krijgt om toch maar harder te gaan rijden dan is toegestaan.

A. Dijk Veendam

Van atheïst en socioloog Herman Vuijsje krijgen we in Trouw van gisteren te horen ’dat de kerk een gewoon clubje mensen (aan het worden) is met een bepaalde hobby’. Hij weet ons gelukkig nog te informeren, dat ’de moraal wel kan overleven’. De wijze waarop Vuijsje kerk en geloof benadert is die van een god-loze die God een test afneemt en ’Jezus een trap onder zijn hol geeft voor de ellende in de wereld'.

Blasfemisch-arrogant. Wat doet zo’n man in een kerk met ’een goeie donderpreek’? Vermaak? Masochisme? Waarom zich dan nog zo druk maken over die dominee, die weet dat God een metafoor is. Toch op zoek naar God? Misschien kan Herman Vuijsje tot rust komen als hij Jezus navolgt en gewoon in zijn omgeving gerechtigheid zoekt en doet en zichzelf tijd gunt om wat dat met hem doet te volgen en te beschrijven. Gewoon doen, dan komt hij ’God’ tegen. Lees Thomas Merton of joodse broeders: Lévinas enzovoort. Maar fijn dat ons hobbyclubje er nog mag zijn.

Wim de Koeijer Heerewaarden

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden