Nieuwe Sla

,,Waarvoor zouden wij ons als 'parttime vegetariër', dus potentiële doelgroep, geroepen moeten voelen tot 'Sla!'? Omdat het ons prikkelt met uitstekende productinformatie, ons ter zake kundig informeert over nieuwe ontwikkelingen in de voedingswetenschap en -industrie en ons tenslotte verrast met fantastische recepten, al dan niet in die gewraakte 'handomdraai' bereid. En dat doet het niet.'' Dat schreven we bij het verschijnen van Sla!, het blad met het uitroepteken, dat zich richt op parttime en fulltime vegetariërs, vleesverlaters en andere geïnteresseerden.

Nu, drie jaar verder, kunnen we onze mening heerlijk herzien. Want Sla! is een van de leukste eetbladen van dit moment. Het vernieuwde zich, belangrijker nog, verbeterde zich en dat niet plotseling maar heel geleidelijk. Na wat financiële malheur die de pers haalde en vega-minners op het verkeerde been zette, als zou Sla! ophouden te bestaan, heeft het blad een nieuwe hoofdredacteur, een ander pand, verse geldschieters en een fris elan.

In de meest recente uitgave een goed stuk over de Ierse keuken, aanlokkelijke frituurrecepten en nuttige achtergrondverhalen. Jammer is dat de rubriek 'gebruikte begrippen in dit nummer' niet alleen foutjes blijft vertonen (dubbelkoolzure soda is géén bakpoeder, daaraan is ook nog wijnsteenzuur toegevoegd) maar ook zo kort is. Een opgelegde kans om meer productinformatie te bieden, dunkt ons. Voorbeeldje. 'knolraap: is een grote knol met een pittige smaak en gele kleur' schrijft Sla! Te nietszeggend. Hier zou een extra regel met toepassing, verkrijgbaarheid en voedingswaarde niet misstaan. En als je het gebruik vermeldt, doe het dan beter dan in: 'avocado - wordt vooral als groente gegeten'. Vooral. Hoe dan anders, als vlees soms?

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden