Nieuwe partij SOPN wil luchtmacht inzetten tegen chemtrails

Strepen in de lucht van een vliegtuig bij ondergaande zon op 21 maart 2009. Beeld ANP
Strepen in de lucht van een vliegtuig bij ondergaande zon op 21 maart 2009.Beeld ANP

De gevestigde partijen hebben er bij de verkiezingen op 12 september weer een concurrent bij: de Soeverein Onafhankelijke Pioniers Nederland (SOPN). Morgen begint de partij met haar campagnetour.

Jeroen Visser

De SOPN heeft deze week haar verkiezingsprogramma gepubliceerd en is druk bezig met de voorbereidingen van een campagnetour door Nederland, zo meldt de website Niburu. De SOPN-camper wordt vandaag in Soest klaargemaakt voor gebruik. Lijsttrekker Johan Oldenkamp gaat bij de camper in gesprek nadat hij 'de wijzigingen in het partijprogramma heeft toegelicht'.

Het programma geeft inzicht in de de belangrijkste thema's van de SOPN, zoals 'openheid'. De overheid biedt momenteel te weinig openheid van zaken, aldus de SOPN. 'De SOPN streeft ernaar om alle feiten omtrent bijvoorbeeld verborgen gezondheidsrisico's, baanbrekende innovaties en ongeïdentificeerde vliegende objecten volledig in de openheid te brengen.'

Chemtrails
De partij stelt een aantal 'ingrijpende beleidswijzigingen' voor, zoals de invoering van een basisinkomen voor iedere Nederlander, gratis internet en openbaar vervoer en nationalisering van de banken. En chemtrails sproeiende vliegtuigen zullen door de luchtmacht worden tegengehouden.

Ten aanzien van de staatsfinanciën heeft SOPN een heldere lijn: de staatsschuld moet zo snel mogelijk worden weggewerkt. Alle subsidies worden afgeschaft; de overheid betaalt alleen voor basisvoorzieningen. Nederland trekt zich terug uit de EU en andere internationale verbanden.

Misdadige ambtenaren
Andere bijzondere voorstellen zijn de herziening van alle gevangeniszaken, opheffen van de pensioenfondsen en het afschaffen van het eigendomsrecht: Nederland moet worden beschouwd als 'eigendom van Moeder Aarde'. Ook zullen misdadige ambtenaren, zoals die van de Rijksvoorlichtingsdienst, publiekelijk worden berecht. Ook journalisten en wetenschappers moeten voorkomen om te kijken of ze hebben meegewerkt aan 'misdaden tegen de Nederlandse bevolking' door bijvoorbeeld doelbewuste misleiding.

Morgen vertrekt het SOPN-campagneteam naar de vijf meest noordelijke kiesdistricten. De eerste halte is Zwolle. De tour eindigt op 17 juni in Haarlem. Daarna gaat het campagneteam 'voor de volledigheid' naar het kiesdistrict Caraïbisch Nederland, oftewel Bonaire.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden