Nieuwe NASA-site over de opwarmende aarde

Wereldtemperatuur in 1885 (NASA) Beeld
Wereldtemperatuur in 1885 (NASA)

Een nieuwe NASA-website brengt de opwarmende aarde indrukwekkend in beeld. Hoeveel invloed hebben de zon, het smeltende ijs en de mens?

van onze internetredactie

Volgens de metingen van NASA was 2009 het tweede warmste jaar ooit gemeten sinds de metingen 130 jaar geleden begonnen. Hoe warm 2010 wordt weten we nog niet, maar het is al zeker dat we dit jaar we het warmste decennium ooit zullen afsluiten.

Op een nieuw onderdeel van de site is veel informatie die NASA de afgelopen jaren verzamelde bij elkaar gebracht. De goede presentatie maakt de vaak abstracte data van NASA een stuk toegankelijker.

In de mini-documentaire 'Warming World' wordt uitgelegd dat de combinatie van de straling van de zon, het smeltende ijs en het groeiende oceaanoppervlak en de uitstoot van broeikasgassen van onze aarde een subtropisch zwemparadijs maakt.

Verder staan er op de site een serie artikelen, foto's, video's en infographics die inzicht geven in hoe de aarde opwarmt. Indrukwekkende luchtfoto's laten zien hoe meren opdrogen, gletsjers zich terugtrekken, ijskappen smelten en dat de bewolking de atmosfeer vult.

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden