Achter de schermenNieuwe apps en site

Nieuwe manieren om Trouw te lezen

null Beeld
Beeld

Chef online Edwin van Sas geeft uitleg op vragen over de apps en de nieuwe website van Trouw.

Edwin van Sas

Hoe installeer ik de nieuwe apps?

Ga op uw telefoon of tablet naar trouw.nl/app. Daar vindt u icoontjes om Trouw op uw telefoon of tablet te installeren.

Hoe gebruik ik de nieuwe apps en site?

Alleen abonnees kunnen onbeperkt lezen op onze site en in onze apps. Wij moeten u dus kunnen herkennen als abonnee via een account. Heeft u al een account? Ga dan naar trouw.nl/login, of log in op de apps door in het servicemenu op ‘Inloggen’ te klikken. Bent u abonnee maar heeft u geen account? Ga dan naar trouw.nl/account en maak hier een account aan. Als u dit account heeft aangemaakt en bent ingelogd wordt uitgelegd hoe u uw abonnementsgegevens koppelt. Is dit gebeurd? Dan kunt u de bovenstaande inlogprocedure volgen.

Kan ik de oude digitale krant ook nog lezen?

Dat kan zeker. In de Digitale Editie-app zit rechtsbovenaan een kranten­icoontje dat u verwijst naar de bekende digitale replica van de papieren krant. Ook de ‘Trouw digitale krant’-app voor telefoon en tablet blijft bruikbaar.

Werken de nieuwe apps op mijn (oude) telefoon of tablet?

De nieuwe apps zijn geschikt voor apparaten met het besturingssysteem Android 5 of hoger en iOS10 en hoger. Heeft u een toestel met een ouder besturingssysteem en kunt u deze niet meer updaten? Dan kunt u voor berichten naar onze website gaan. Als de ‘Trouw digitale krant’-app op uw apparaat tot nu toe werkte, kunt u die blijven gebruiken – ook als de nieuwe app niet werkt.

Wat is de Editie?

De krant in een ander, hedendaags jasje. U kunt – als abonnee – de Digitale Editie altijd en overal in de wereld downloaden, en daarna offline lezen. De Editie voldoet aan alle normen van deze tijd en is bedoeld voor uw tablet. Hij verschijnt vanaf 2.00 uur ’s nachts en biedt de voordelen van digitale journalistiek: animaties, mooie fotoreeksen, links naar podcasts, puzzels en andere artikelen. En uiteraard de artikelen die u ook in de krant vindt.

Wat is er nieuw in de app voor telefoon?

Naast de nieuwe vormgeving hebben de site en apps een breder nieuwsaanbod dan voorheen. We publiceren alle stukken uit de krant, en meer updates van het laatste nieuws. De nieuwe app is bovendien veel overzichtelijker en biedt meer hiërarchie, waardoor u het laatste nieuws, de best gelezen stukken en andere functionaliteiten veel gemakkelijker kunt vinden. Ook is de opmaak van artikelen verbeterd, waardoor het veel prettiger lezen is. Bovendien kunt u zich in de nieuwe app abonneren op uw favoriete rubrieken. Zo krijgt u bijvoorbeeld een seintje als er een nieuwe aflevering van het Klein Verslag van Wim Boevink in de app staat.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden