Nieuwe lezers

'Het Parool schijnt aan de lopende band abonnementen te verkopen', gonst het aan de Wibautstraat. Sommigen kijken jaloers. Maar anderen geloven er niets van, denken stilletjes 'dat zou ik ook zeggen als ik mijn krant had vernieuwd'.

BIJDRAGEN: ROMANA ABELS

Het reclamebureau van Het Parool besloot het bewijs te leveren. Iedereen die een abonnement - proef of echt - op Het Parool nam, kreeg de kans om een pasfoto op te sturen. Die foto' sieren nu een Amsterdamse tram, onder het opschrift: 'De nieuwe lezers van Het Parool'.

“Het zijn echt de nieuwe lezers”, zegt adjunct-hoofdredacteur Frits Campagne van de krant. “Eerst stonden er alleen letters op de tram, en langzaam kwamen er steeds meer hoofden bij. Hoeveel het er zijn weet ik niet precies. Maar het zijn twee volle trams.”

Campagne bevestigt dat het goed gaat met het nieuwe Parool. Veel proefabonnementen, grote losse verkoop, en ook de 'conversie', de mate waarin proefabonnementen worden omgezet in echte verbintenissen, loopt beter dan in dezelfde periode vorig jaar. “En beter dan bij de concurrent, naar ik hoor”, zegt Campagne.

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden