Nieuwe lelie staan goede en slechte tijden te wachten

In 1990 doopten de commissarissen der koningin in Noord- en Zuid-Holland, de heren Roel de Wit en - toen nog - Schelto Patijn, de Jubilee of Holland, en wie de Lillian Anton Geesink twee jaar geleden zijn naam gaf, moet niet moeilijk te raden zijn.

Dat gebeurde op de Keukenhof en het ging allebei de keren om lelies, dus als vandaag (bijna) de hele club van Goede Tijden, Slechte Tijden een nieuwe lelie doopt, moet het bijzondere noch in die (roze) lelie, noch in de Keukenhof gezocht worden. Wel bijzonder is dat Keukenhof voor het eerst een tv-serie vernoemt, nota bene eentje met een heel lange naam, dus die zal wel afgekort moeten worden.

Waarom nou juist GTST, en niet Zeg 'ns Aaa of een van al die andere populaire soapseries waarvan er tegenwoordig wel veertien in een dozijn gaan? “Je moet gewoon een keus maken”, zegt Keukenhofwoordvoerster Evelyn Rietveld. “Er zijn wel veel van die series, maar niet allemaal Nederlandse en zeker niet allemaal die al hun vijfde seizoen ingaan, gemiddeld twee miljoen kijkers trekken en jong en oud aanspreken, zoals Goede Tijden Slechte Tijden.”

Het treft trouwens bijzonder dat de doop van de GTST-lelie tegelijk de opening inluidt van de Lelieparade, volgens Keukenhof de grootste lelietentoonstelling ter wereld.

Voor de kenners: in het kielzog van GTST-produktieleider Han van der Werff komen onder meer Linda, Govert, Roos, Fatima, Jef, Frits, Arthur, Wil, Helen, Anita en Sylvia mee. Wie holt, kan het uur U nog net halen: klokslag twaalf uur vanmiddag in het Atrium paviljoen.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden