Nieuwe kookrubriek met chef Joris 'Le Cuisinator' Bijdendijk

Joris Bijdendijk Beeld Rinze Vegelien
Joris BijdendijkBeeld Rinze Vegelien

Een culinaire uitbreiding van Trouw.nl: vanaf deze zaterdag start een wekelijkse kookrubriek met Joris Bijdendijk. De jonge chef (Amsterdam, 1984) leerde de kneepjes van het vak van topkok Ron Blaauw en werkte als Sous Chef voor de legendarische gebroeders Pourcel in sterrenrestaurant Le Jardin des Sens in het Franse Montpellier.

Deelname aan de kookcompetitie 'Topchef' op de Franse televisie leverde de publieksfavoriet een halve finaleplaats en de bijnaam 'Le Cuisinator' op. Inmiddels is Bijdendijk weer terug in zijn geboorteplaats en neergestreken bij restaurant Bridges*, waar hij sinds 1 november 2012 de scepter zwaait als 'Executive Chef'.

Vanaf dit weekend wekelijks op Trouw.nl met een recept.

Hieronder een video over Bijdendijk van AT5.

*Restaurant Bridges is onderdeel van Sofitel Legend The Grand Amsterdam

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden