Nieuwe indeling beurspagina

Trouw heeft vanaf vandaag een nieuwe beurspagina. De belangrijkste verandering is dat alle fondsen weer in hun vertrouwde rubrieken (zoals de AEX) zijn terug te vinden.

Daarmee komt een einde aan de aparte rubriek ASN Trouw die we zowel voor de Nederlandse als de buitenlandse fondsen hanteerden. Ook de grafiek met de ASN Trouw-index zult u niet langer op onze beurspagina aantreffen. De ASN Trouw-index werd zeven jaar geleden geïntroduceerd en is de oudste index voor duurzaam beleggen in Nederland en een van de oudste in de wereld. De verwachting is, zo schreven we in 1998, dat het beleggen in duurzaam opererende bedrijven zal toenemen. Die verwachting is zonder meer bewaarheid. Steeds meer bedrijven hebben zich de afgelopen jaren ingespannen op het vlak van maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Na zeven goede jaren voor onze duurzaamheidsindex acht de redactie het daarom nu minder zinvol geworden duurzaamheid als onderscheidend element te gebruiken. Zo prijkte ABN Amro nog niet in de rubriek ASN Trouw terwijl het bedrijf twee weken geleden toch door Dutch Sustainability Research (DSR) werd aangemerkt als een van de meest duurzaam werkende banken van Europa.

Voortaan brengen we alle fondsen daarom weer onder in de rubriek waar de meeste beleggers ze ook verwachten: de AEX, AMX, Nationale Markt Overige en, nieuw op onze beurspagina, de AScX voor de zogeheten Small caps.

De informatie op de beurspagina komt goeddeels van een nieuwe leverancier: Quintics. De bespreking van de beursdag blijft veelal gebaseerd op ANP-informatie.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden