Nieuwe directeur voor Cultureel Centrum benoemd in Amstelveen

AMSTELVEEN (ANP) - Het Cultureel Centrum Amstelveen (CCA) krijgt een nieuwe directeur. Dominique Deutz (43) treedt 1 december in dienst. Zij is nu nog artistiek directeur van theater De Lieve Vrouw in Amersfoort.

Deutz volgt Peter Mulder op, die vorig jaar eervol werd ontslagen. Mulder raakte ongeveer twee jaar geleden in de Ziektewet. Hij kwam in het nieuws na aantijgingen over ongewenste intimiteiten. Twee werkneemsters van het centrum eisten in een kort geding schadevergoeding wegens de vermeende seksuele handelingen. De president van de rechtbank in Amsterdam verwierp die eis.

Na Mulders ontslag trad Otto Romein aan als interim-directeur. Hij is directeur van het Soeterijn Theater van het Tropeninstituut in Amsterdam. Dat het CCA twee maanden geen directeur zal hebben, noemt de woordvoerster geen probleem. De programmering voor het lopende seizoen ligt tenslotte al vast.

Romein heeft de afgelopen maanden een bedrijfsplan voor de komende jaren opgesteld. Het centrum, dat nu onder de gemeentelijke dienst onderwijs en cultuur valt, zal mogelijk verzelfstandigen.

Deutz zal geleidelijk haar stempel drukken op het CCA. Zij wil bij voorbeeld minder cabaret- en meer toneelvoorstellingen programmeren.

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden