nieuwe boeken non-fictie

Susan Nathan: De andere kant van Israël.

Vert. Caecile de Hoog. Archipel, Amsterdam. ISBN 9063052065; 328 blz. euro 18,95 Schrijfster trok in 1999 uit Engeland naar Israël, na haar kinderen zionistisch te hebben opgevoed. Besloot in 2003 om in een Arabisch(-Israëlisch) stadje te gaan wonen. Beschrijft het leven van haar Arabische buren, de ongelooflijke spraakverwarring tussen haar en die buren, de vernederingen die zij op alle fronten moeten ondergaan, en komt tot krachtig anti-zionistische conclusies.

Catrien Santing e. a. (red.): Machtige lichamen - het vingertje van Luns en andere politieke wapens. Wereldbibliotheek, Amsterdam. ISBN 9028420975; 237 blz. euro 16,50 Bundel opstellen over het verband tussen uiterlijk en politieke macht. De reform-jurken van de (mooie) feministe Emmeline Pankhurst hielpen, in de strijd voor het vrouwenkiesrecht. President Teddy Roosevelt presenteerde zich niet voor niets als een sportieve comboy. En wat dacht u van de verkreukelde pakken van Joop den Uyl...

Peter Siebelt: De 4e wereldoorlog - het pad van Marx naar Allah. Aspekt, Soesterberg. ISBN 9059114906; 464 blz. euro 22,95 Auteur van o. a. ' Eco Nostra, het netwerk achter Volkert van der Graaf' verzamelde een enorme hoeveelheid documentatie, die volgens hem aantoont dat radicaal-linkse groepen, soms willens en wetens, de weg bereidden voor het islamistische terrorisme van nu.

Frances Stonor Saunders: Hawkwood - de duivelse Engelsman. VertRob Hartmans. Anthos, Amsterdam. ISBN 9041409548; 388 blz. euro24, 95 Goed geschreven en toch degelijk portret van de machtigste en wreedste huurling van de late Middeleeuwen. Hawkwood was een engelse krijgsheer die met zijn troepen heel Europa afging, steden het mes op de keel zette en ' bescherming' aanbood.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden