nieuwe boeken non-fictie

Schitterend verzorgde uitgave, bestaande uit twee delen, met daarin de brieven van en aan de Groningse drukker, graficus en schilder Hendrik Nicolaas Werkman. Hij verzorgde gedurende de Tweede Wereldoorlog de uitgaven van de clandestiene uitgeverij De Blauwe Schuit. In zijn correspondentie (met onder anderen Willem Sandberg) geeft Werkman commentaar op het artistieke leven in Nederland tijdens de bezetting. Deze uitgave bevat ook een groot deel van zijn kunst. Werkman werd enkele weken voor de bevrijding door de Duitsers geëxecuteerd.

Kankerpatiënten, hun partners en soms ook nabestaanden vertellen hoe zij met de ziekte zijn omgegaan. Dit boek is samengesteld in samenwerking met het Helen Dowling Instituut dat jaarlijks honderden mensen en hun naasten helpt bij de verwerking van kanker.

Amerikaans commentator, van neoconservatieve snit, en adviseur van Republikeins presidentskandidaat John McCain, voorziet in Rusland, China en het Midden-Oosten de opkomst van een virulent nationalisme dat gevaarlijk zal botsen met de liberale democratieën in Europa en de Verenigde Staten. Dit boek is in feite het antwoord op ’Het einde van de geschiedenis' van Francis Fukuyama.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden