'Nieuwe baan maakt ijverig'

Hoogleraar Theeuwes legt uit waarom versoepeling ontslagrecht geld oplevert

Als het werkgevers makkelijker wordt gemaakt om mensen te ontslaan, levert dat het land jaarlijks 2,5 miljard euro op, zo rekende minister Kamp van sociale zaken en werkgelegenheid gisteren voor. Dat is geen besparing - verdiend door te snijden in ambtelijke bureaucratie - maar echte groei, die werknemers bij elkaar verdienen door effectiever, harder, beter te werken. Jules Theeuwes, directeur van Stichting Economisch Onderzoek en emeritus hoogleraar, legt uit hoe dat zit.

Werknemers zijn productiever als ze minder ontslagbescherming genieten, zegt de minister. Hoe zit dat?

"De redenering is dat mensen die overstappen naar een nieuwe baan daar beter op hun plek zullen zitten; ze zoeken iets dat beter bij hen past en gaan vaak meer verdienen. Daardoor komt er meer uit hun handen, daar zijn economen het wel over eens. Als mensen niet vrijwillig overstappen, dan maakt soepeler ontslagrecht het makkelijker om ze een zetje te geven."

Kun je niet ook het omgekeerde zeggen: vastigheid biedt mensen zekerheid, waardoor ze harder voor hun baas zullen lopen?

"Of mensen productiever worden als ze vastigheid hebben, of niet, daarover is onder economen meer discussie. Sommigen zeggen dat een werknemer met een vaste aanstelling zich helemaal zal storten in het bedrijf waar hij werkt en de manier zal vinden waarop hij dáár het meest productief is. De werkgever zal in hem investeren om het beste te maken van die langdurige relatie.

"Daar valt wat op af te dingen. Investeren doen werkgevers vooral in hbo'ers en universitair geschoolden. Laagopgeleiden hebben een heel vlak carrièreperspectief. Ik denk dat werknemers in een dynamische arbeidsmarkt beter kunnen investeren in hun eigen vaardigheden en niet in een specifiek bedrijf. Je werkt bij Hoogovens en een half jaar later stap je over naar een andere fabriek. Daar doen ze de dingen anders en daar leer je van."

Dus minister Kamp kan die 2,5 miljard veilig inboeken?

"Cijfers zijn altijd bij benadering. Ongeveer de helft van de jaarlijkse productiviteitsgroei komt voort uit mensen die van baan verwisselen blijkt uit betrouwbare schattingen."

Maar het is crisis, er zijn toch bijna geen nieuwe banen?

"Je moet een beetje door de conjunctuur heen kijken. Aanpassing van het ontslagrecht is een structurele maatregel, die ervoor zorgt dat de arbeidsmarkt beter gaat werken. De crisis van nu is een apart, zij het ellendig, probleem."

undefined

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden