Nieuw in de index: Nokia, Finland

Een van de bedrijven die nog maar pas het predikaat 'verantwoorde onderneming' heeft gekregen van de afdeling ethische research van SNS is Nokia in Finland. Het fonds is daarmee opgenomen in het universum waar onder meer het ASN Aandelenfonds en het Andere beleggingsfonds (ABF) uit putten bij de selectie voor hun portefeuilles.

Nokia heeft zich in de korte tijd van zijn activiteiten in de telecommunicatie opgewerkt tot de tweede grootste producent van mobiele telefoons. Het bedrijf levert ook andere digitale mobiele en vaste netwerken en ontwikkelt producten voor multimedia- en internet-toepassingen.

Nokia probeert het milieu te sparen door onderzoek te doen naar manieren om de levensduur van producten te vergroten en ze zo goed als mogelijk te recyclen. Daartoe doet Nokia ook mee aan een proefproject om afgeschreven elektrische en elektronische apparatuur zelf terug te nemen voor recycling en hergebruik. Ook waar het gaat om ergonomie spant het bedrijf zich in, bijvoorbeeld door voor de producten strenge normen te hanteren bij zaken als energieverbruik en elektromagnetische emissies.

Nokia wil dat alle vestigingen van het bedrijf een actieve bijdrage leveren aan de omgeving waarin ze werken. Dat gebeurt bijvoorbeeld door activiteiten in de gemeenschap te steunen en bij het milieubeleid speciale aandacht te besteden aan de zaken die spelen in de directe omgeving.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden