Neelie Kroes: Mannen lang genoeg aan de bak geweest

Het is goed geld verdienen, er zijn volop vacatures. De ict is een groeisector. En het is een mannenwereld. "We moeten niet accepteren dat weer vooral de mannen profiteren van deze nieuwe economische kansen. Ze zijn lang genoeg aan de bak geweest", zegt Eurocommissaris voor digitale zaken Neelie Kroes.

Dat zal aanpoten worden. Mannen waren er al als de kippen bij en zijn in heel Europa sterk oververtegenwoordigd als softwarebouwers, computeringenieurs en wat er nog meer bij digitalisering komt kijken. Meer dan tachtig procent van de managers en ondernemers in de sector is man. In een van de snelst groeiende industrieën, die van de appbouwers, is slechts 9 op de 100 vrouw.

Hoe erg is dat?

"Het gaat mij niet alleen om de vrouwenzaak. Als vrouwen niet ook in de digitale ontwikkeling springen, krijgt Europa de binnenkort honderdduizenden vacatures nooit vervuld, blijkt uit onderzoek. Dan zullen bedrijven uitwijken naar India om personeel te vinden. Dat kunnen we ons als Europa economisch niet veroorloven. Er is twee keer zoveel te verdienen in de ict als in vergelijkbare functies daarbuiten."

Zijn jongens daarin gehaaider?

"Gehaaid is een goed woord inderdaad, dat zijn jongens meer. Die duiken eerder bovenop zo'n nieuwe ontwikkeling. Als vrouwen niet zeker weten of ze iets kunnen, doen ze het niet. Ik zeg altijd: ik heb veel meer geleerd van mijn fouten dan van mijn successen. Je moet durven fouten te maken. Die knop moet nu echt een keer om. Daarop kan ik niet vaak genoeg tamboereren."

Hoe kun je vrouwen stimuleren?

"Mijn boodschap aan meisjes is: ga je eigen gang. Informeer je. Meisjes krijgen vaak te maken met vooroordelen. Joh, dat is niks voor jou, krijgen ze te horen. Het is echt niet zo dat techniek betekent dat je in een blauwe overall op ijzer staat te slaan. In alle sectoren zit digitale techniek verweven, in de gezondheidszorg, in de mode. Daarin zitten de vernieuwingen en de vooruitgang. En voor volwassenen: stimuleer ook dochters om te gamen, om eens een mobieltje uit elkaar te schroeven, jazeker dat helpt. Je moet ze niet alleen de techniek leren gebruiken, maar ze het ook zelf laten ontwerpen. Dat moet op school gebeuren, daarvoor moeten ook leraren worden opgeleid."

Moeten we vrouwen voortrekken?

"Daar ben ik nooit zo'n voorstander van. Maar ik vind wel: kies bij gelijke geschiktheid voor de vrouw. De vrouwen die ik tegenkom zijn zó goed. Ik zie ook zeker een rol weggelegd voor de overheid. Als je aan de ene kant de jeugdwerkloosheid ziet in Europa en aan de andere kant de vacatures, zeg ik: overheden zijn moreel verplicht zich in te spannen. Als Europese Commissie hebben wij een samenwerking met zo'n vijftig bedrijven die opleidingen aanbieden aan mensen. Mensen kunnen de vacatures bekijken en de gaten in hun cv aanvullen."

Hoewel jonge vrouwen in Nederland inmiddels evenveel verdienen als jonge mannen, loopt dat op latere leeftijd weer scheef, blijkt uit recente cijfers van het CBS. Ziet u dat als probleem?

"Wij zijn een parttimeland. Daarin zijn we een uitzondering in Europa. Ik heb werken altijd leuk gevonden, nog steeds. Ik wil niemand iets opdringen maar zeg wel: realiseer je dat we steeds ouder worden en in goede conditie. Als je thuis blijft, bijvoorbeeld voor de kinderen, houd dan in ieder geval je vakkennis op peil, zodat je later weer in kunt stromen."

undefined

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden