Nedstaal alsnog ten onder, twee jaar na doorstart

TROUW

Nedstaal, de staalfabrikant uit Alblasserdam, houdt op te bestaan. Iets meer dan twee jaar nadat het een doorstart maakte, valt toch nog het doek voor het bedrijf dat staal levert aan de auto-industrie, de olie- en gassector en de mijnbouw. Lage staalprijzen, tegenvallende vraag en magere vooruitzichten zijn de voornaamste redenen voor de sluiting, meldde het bedrijf gisteren. De 200 personeelsleden verliezen hun baan.

Nedstaal is opgericht in 1938 en was toen onderdeel van de Nederlandse Kabelfabriek (NKF). Het bedrijf had in zijn bestaan meerdere eigenaren, waaronder Philips (in 1970) en het Duitse August Thyssen-Hütte (in 1971).

Twee jaar geleden werd het failliete bedrijf overgenomen door de Nederlandse Andus Groep, waar ook onder meer Gouda Vuurvast (vuurvaste materialen), FIB (bierinstallaties) en Armada Janse (lichtreclame, bewegwijzering) onder vallen.

Andus-directeur Tom van Dijk zei destijds dat overnames van bedrijven - Nedstaal was het vijftiende bedrijf dat hij kocht - geen doel op zich waren.

"Maar als er een kans voorbijkomt waarvan we denken 'Dit is het helemaal', dan gaan we aan de gang. Nedstaal is zo'n bedrijf."

undefined

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden