'Nederlandse bedrijven laten kinderopvang links liggen'

null Beeld anp
Beeld anp

Slechts 3 procent werkgevers betaalt mee aan crèche
'Leren van Duitsland'

LIDWIEN DOBBER

Nederlandse werkgevers delen niet mee in de kosten voor kinderopvang. Van de tachtig Nederlandse ondernemingen die zich koploper mogen noemen in arbeidsvoorwaardenbeleid biedt slechts 3 procent een regeling voor kinderopvang aan. Ter vergelijking: onder topwerkgevers in Europa is dat 36 procent.

Ook vorig jaar waren Nederlandse bedrijven al niet scheutig in het ondersteunen van werkende ouders, maar toen stond kinderopvang nog bij 7 procent van de bedrijven op de lijst van arbeidsvoorwaarden. In een jaar tijd is dat percentage dus meer dan gehalveerd.

Dat blijkt uit een onderzoek onder 489 grote bedrijven en zorginstellingen - verspreid over negen Europese landen - die koploper zijn in personeelsbeleid. Tachtig daarvan staan in Nederland. Het CRF Instituut, dat de bedrijven certificeert, voerde het onderzoek voor het 24ste jaar op rij uit.

"Nederlandse bedrijven laten kinderopvang links liggen", zegt David Plink van het CRF Instituut. "In Groot-Brittannië, Spanje en Duitsland ligt het percentage dat bijdraagt aan de crèche op 50 procent of zelfs daarboven. En wat je in Duitsland steeds meer ziet, is dat bedrijven kinderopvang zelf, in huis, organiseren. Werk en ouderschap combineren is een van de grootste worstelingen van jonge ouders. Kinderopvang op de werkplek voorkomt heen en weer rijden, ouder en kind zijn zo lang mogelijk bij elkaar. Ik denk dat we van de Duitsers wel wat kunnen leren."

Overigens werd het onderzoek uitgevoerd in het najaar van 2012. Per 1 januari van dit jaar zijn de kosten die Nederlandse ouders maken voor kinderopvang flink gestegen. Of werkgevers dat gat deels dichten, zal volgend jaar blijken.

Uit het onderzoek van het CRF Instituut blijkt ook dat werknemers de (dis-)balans tussen privéleven en werk geregeld noemen als reden om het bedrijf te verlaten; het is de belangrijkste reden na 'carrière-aspiraties'. Plink: "Dat gaat wel over meer dan kinderopvang alleen. Het gaat ook om parttime werken of duobanen. Nederland heeft daar jaren in vooropgelopen en nu wordt het - misschien onder invloed van de crisis - wat minder. Overigens zitten Nederlandse ondernemingen qua bedrijfsregelingen voor ouderschapsverlof wel aan de bovenkant."

Die crisis doet zich breder voelen. Het CRF Instituut benadert jaarlijks bedrijven waarvan het voorziet dat ze het predicaat 'topwerkgever' verdienen. In 2011 bleek 3 procent toch niet aan de criteria te voldoen en werd dus niet gecertificeerd. In 2012 was dat gestegen naar 11 procent.

undefined

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden