Nederlanders scheiden het meest na feestdagen

(Novum) - Scheidingen worden in Nederland het meest aangevraagd na vakanties en feestdagen. Dit blijkt uit een onderzoek onder 750 advocaten van de Vereniging van Familierechtadvocaten en Scheidingsbemiddelaars (VFAS). Vooral in de weken na Kerstmis en carnaval hebben echtscheidingsadvocaten het druk.

Volgens vice-voorzitter Kyra Pijls van VFAS is dit niet verwonderlijk. "Het hele jaar hebben echtparen het druk met hun werk of de kinderen. Tijdens vakanties zijn mensen veel meer bij elkaar. Spanningen kunnen daardoor oplopen. En er wordt meer gepraat over het huwelijk." Dat carnaval aanleiding is voor scheidingen vindt Pijls ook niet vreemd. "Er wordt dan regelmatig veel gedronken, een slippertje is dan sneller gemaakt. Vooral als het al niet zo goed ging."

Tweederde van de ondervraagde advocaten vindt dat Nederlanders goed nadenken over de beslissing om te gaan scheiden, maar bijna de helft is van mening dat Nederlanders te gemakkelijk beslissen om te trouwen. In meer dan tachtig procent van de gevallen gaat de scheiding uit van één persoon, meestal de vrouw. Grote twistpunten bij scheidingen zijn de kinderen en de financiële afspraken die bij het huwelijk gemaakt zijn.

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden