Nederland is veel muziektenten rijk

Binnen een paar dagen staan al veel muziektenten 'op de kaart'. De volgende stap is daar meer informatie over de afzonderlijke muziektenten, en foto's!, bij te zetten.

Vincent Dekker

Dat heb ik geweten: de oproep om ons te tippen waar in Nederland nog muziektenten staan, heeft een stroom aan e-mails opgeleverd. Een stroom die ook nog lang niet opgedroogd lijkt.

Het verwerken van alle tips heeft daardoor wat meer tijd gekost, maar nu staan er dan ook al zo'n 75 muziektenten verspreid over het hele land op de kaart. Een mooi begin! Om de kaart te zien klikt u op deze link en vult u in het zoekvenster ernaast Muziektent in.

Een probleem is soms dat u niet het exacte adres hebt opgegeven, terwijl ik dat dan ook niet via Google kon achterhalen. Die muziektenten staan daardoor nu standaard in het centrum van de plaats, maar als dat niet de juiste plek is, is dat is voor geïnteresseerden niet handig. Die kunnen de muziektent dan alsnog niet vinden.

Daarom nu dit aanvullend verzoek: weet u straat en huisnummer waar de volgende muziektenten staan (of tegenover staan), klik dan op de kaart bij de betrokken muziektent op Geef uw reactie! (onder de beschrijving) en vul daar de gegevens in. Het gaat om de muziektenten in: Aardenburg - Almkerk - Bergeijk - Borkel en Schaft - Breskens - Egmond-Binnen - Hoenderloo - Retranchement - Ruinen - Sluiskil - Tynaarlo - IJzendijke en Zuidwolde.

Om die muziektent snel op de kaart te vinden, kunt u het beste het zoekvenster naast de kaart gebruiken. Zet dan wel eerst heel Nederland in beeld, anders valt de gezochte plaats misschien buiten het stuk van de kaart dat u in beeld hebt. Klik op het icoon bij de plaats die u zocht en dan op Geef uw reactie! om het adres door te geven.

Als u toch het reactieformulier invult, mag daar gerust ook meer over de betrokken muziektent worden gemeld! En als u een foto heeft, kunt u ook die aan uw reactie toevoegen. Let er wel op dat een reactie altijd komt te staan bij de muziekkoepel waar u op reageert. Een foto van de muziektent op Schiermonnikoog plaatsen bij de kiosk in Eindhoven zal, tenzij het om een muziektent van dezelfde architect zou gaan, meestal niet erg zinvol zijn.

Weet u nog een muziektent die nog niet op de kaart staat? Mail ons naam, straat en huisnummer en plaatsnaam van de muziektkoepel. Een link naar een website waarop meer over de muziektent is te vinden en een foto zijn ook welkom. Uw e-mail kunt u sturen naar: internet30@trouw.nl

Lees hier alle posts over Erfgoed

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden