Nederland boet in aan concurrentiekracht

Van onze redactie economie

amsterdam – De concurrentiepositie van Nederland is dit jaar verslechterd. In de ranglijst van meest concurrerende economieën van het World Economic Forum is Nederland gedaald van een achtste naar een tiende plaats. Zwitserland heeft de koppositie van de Verenigde Staten overgenomen.

Dat Nederland verder achterop is geraakt, is volgens hoogleraar Henk Volberda van de Rotterdamse Erasmus Universiteit vooral te wijten aan de slecht functionerende financiële markten en de afnemende kredietverlening. Hoewel Zwitserland ook voor een groot deel afhankelijk is van de financiële sector, heeft dat land de koppositie kunnen innemen. De hechte samenwerking tussen bedrijven en kennisinstellingen, de geavanceerde bedrijfscultuur en de inzet op innovatie zijn daarvoor de belangrijkste redenen.

„In Nederland is jarenlang te weinig geïnvesteerd in onderwijs. Bovendien zijn we slecht in valorisatie, ofwel het laten renderen van kennis op de markt. Nederlandse bedrijven absorberen kennis onvoldoende. De samenwerking tussen onderwijsinstellingen en bedrijven moet beter. Anders gaat er enorm veel economisch potentieel verloren. Het zal steeds moeilijker worden om de achterstand in te halen.”

Nederland zou een voorbeeld moeten nemen aan de Verenigde Staten. Door de ingestorte financiële markten en gebrekkige marktregulering verloren de VS dit jaar de koppositie. Toch is Volberda er zeker van dat de VS zich snel zullen herstellen. Innovatie, marktefficiëntie en productiviteit zijn er nog altijd superieur.

Dat geldt niet voor Nederland. Een voorbeeld is de uitwerking van de crisismaatregel deeltijd-WW. De invoering daarvan had moeten bijdragen aan het bijscholen van personeel. Maar uit het onderzoek van de Erasmus Universiteit is volgens Volberda niet gebleken dat dat voldoende gebeurt. Deeltijd-WW kan volgens hem zelfs contraproductief zijn. „Mijn indruk is dat deeltijd-WW onvoldoende wordt gebruikt om de kennis van werknemers te behouden en te updaten. Het gaat er vooral om mensen in dienst te houden.”

Dat de overheid onvoldoende investeert in scholing zou nog gecompenseerd kunnen worden door de werkgevers, vindt Volberda. „Daarvoor hebben werkgevers en werknemers opleidingsfondsen. Maar ook die worden onvoldoende benut.”

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden