Nederland 2012

6.600.000

Dierenvriendjespad bij Austerlitz

"Ik ben gitarist bij de theaterband Flairck", zegt Erik Visser (59). "Regelmatig spelen we in het Beauforthuis, een kerkje in de bossen van Austerlitz, mijn woonplaats, die is omringd door bos. Staatsbosbeheer heeft vanaf het kerkje, dat inmiddels dienst doet als theater, een Dierenvriendjespad aangelegd. Het is de eerste keer dat we de wandeling lopen. Het is grappig, een speurtocht, je krijgt een boek met vragen, een routebeschrijving - leuk voor de kinderen. Op mijn rug hangt Naline van der Velde. Schuin voor me staat Emmy Roemer, vriendinnetjes van mijn kinderen. Die zijn opgegroeid met het bos. Als het mooi weer is, neemt de juf ze er mee naar toe om hun boterham te eten. Twaalf jaar geleden kwamen we hier wonen. Weet je wat me opvalt? Als je zo vlak bij een bos woont, kom je er minder vaak dan je van te voren denkt."

Nederlanders wandelen regelmatig.

Per week trekken 4,3 miljoen mensen 1 tot 5 uur uit voor een wandeling, terwijl 1 miljoen mensen5 tot 15 uur per week wandelen.

In totaal maken zij 526 miljoen korte wandelingen, 87,5 miljoen langere wandelingen, 8,7 miljoen lange afstandswandelingen en 88 miljoen stadswandelingen.

Daar zijn de 421.740 meerdaagse wandelvakanties in Nederland en de 250.800 in het buitenland nog niet opgeteld.

Volgens het CBS is wandelen in Nederland de populairste buitenactiviteit. In de zomer wandelen we het minst, maar zo gauw de bladeren verkleuren en vallen, vindt Nederland het weer tijd voor een frisse neus.

undefined

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden