Nedap verslaat eigen verwachtingen in 2006

(Novum/Betten) - Nedap heeft over 2006 een winst gerealiseerd van EUR 12,3 miljoen, tegen EUR 8,5 miljoen een jaar eerder. De omzet steeg van EUR 121,4 miljoen naar EUR 138,5 miljoen. Daarmee heeft de producent van onder meer stemmachines zijn eerder afgegeven eigen verwachtingen overtroffen. Het bedrijf keert een dividend uit van USD 1,65.

In november vorig jaar sprak Nedap, de Nederlandsche Apparatenfabriek, nog de verwachting uit dat de jaaromzet richting de EUR 135 miljoen zou gaan. Hierbij zou de winst 'sterk' stijgen, wat volgens de Schaal van Mock een toename impliceert met 20-30% tot EUR 10-11 miljoen.

De 'meevaller' is volgens Nedap in belangrijke mate het gevolg van het projectmatige karakter van zijn opdrachten, waardoor op korte termijn de exacte omzet- en winstcijfers zeer moeilijk te voorspellen zijn.

'Voor de directie zijn de verwachtingen op lange termijn van meer belang en deze zijn voor alle marktgroepen zonder meer goed te noemen', zo stelt het bedrijf dinsdag nabeurs. Nedap geeft vooralsnog geen verwachtingen voor 2007.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden