natuur

Blotevoetenpad
Wandel eens op een andere manier: trek je schoenen uit. Het Blote voetenpad, of Blôde Fuottenpaad, is gemaakt om met blote voeten over te lopen. Maar ook om op de route te bungelen in een hangmat of te mijmeren met je benen in het water. Lengte is 4 kilometer.

Doezumermieden, natuurgebied Westerkwartier. Startpunt: P-plaats, Kaleweg in Opende. Meer informatie: www.staatsbosbeheer.nl

Fiets naar het wild
Exclusieve fietsexcursie naar wildobservaties, die alleen toegankelijk zijn onder leiding van een gids. Met een beetje geluk tref je er reebokken op zoek naar vrouwtjes. Ze zijn minder luidruchtig dan de edelherten, maar hun bronst is zeker niet minder spectaculair.

2 augustus, 18.30 tot 20.30 uur. Park Hoge Veluwe, Apeldoornseweg 250, Hoenderloo. Informtie: 0900 - 4643 835 en www.hogeveluwe.nl

Vrolijke Vlinders
Vlinders spreken tot de verbeelding. Ze zijn zacht, teer en geweldig kleurrijk. In deze tentoonstelling komt u alles te weten over vlinders. Ontdek welke planten nodig zijn, of stadsvlinders bestaan en hoe ze ontpoppen in de vlinderkast. Ook voor kinderen.

t/m 28 september, De Hortus, Academiestraat 7 in Harderwijk. Meer informatie: tel. 0341 - 427 406 en www.hortusharderwijk.nl

ZOOmeravonden
Beleef samen met olifanten, apen, leeuwen en andere dieren een 'Zwoele Zoomeravond'. Dierenverzorgers vertellen over de grootste olifantenkudde van Europa en over de leeuwinnen. Maar ook: verhalenvertellers, een barbecue en kinderen kunnen hun haren laten invlechten tot een Afrikaans kapsel.

Iedere zaterdag tot en met 20 augustus vanaf 16.00 uur. Dierenpark Emmen, Hoofdstraat 18. Meer informatie: www.dierenparkemmen.nl

Pannenkoekfietsdag
Ontdek het Twentse, Sallandse en Achterhoeks platteland met de Pannenkoekfietsdag. De Twentse boerin Joke ontvangt deelnemers op het erf met koffie en geeft een Twents lunchpakket mee. Daarna volgt een fietstocht van 29, 35, 45 of 50 km, met een boerenpannenkoekbuffet aan het einde van de dag.

Iedere donderdag in augustus, start tussen 10.30 uur en 12.00 uur. Zuivelboerderij Effink, Stokkumervlierweg 6 in Markelo. Meer informatie: tel. 0547 - 260 319.

undefined

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden