natuur

Elke dag is er deze zomer een vaarexcursie met een geruisloze elektroboot om de Wieden te verkennen. Geniet van de zacht ruisende rietvelden, dwarrelende rietzangers, strakblauwe of juist prachtige wolkenluchten. Op dinsdag is dat de watersafari voor gezinnen, een combinatie van waterbeestjes vangen en een vaarexcursie. Op donderdag excursie rondom Belt–Schutsloot. De boot vertrekt vanaf Bezoekerscentrum De Wieden.

Bezoekerscentrum De Wieden in Sint-Jansklooter, di t/m zo van 10 tot 17 uur, ma 12-17 uur. Reserveren tel: 0527 - 246 644. Meer activiteiten? Kijk op www.natuurmonumenten.nl/agenda

Wandeling op de feestdag van sint Jacobus mee van abdij Rolduc bij Kerkrade naar de St.Jacobus Pelgrimskerk in Aken, van waaruit al eeuwenlang pelgrims vertrekken naar Santiago de Compostela.. De Stichting Pelgrimswegen & Voetpaden (SPV) organiseert deze wandeling van 17 km door het bosrijke Wormdal.

25 juli 9 uur introductie en pelgrimsgebed in de Abdijkerk, daarna vertrek. Opgave vooraf niet nodig. Neem wel een eigen lunchpakket en drank mee voor onderweg.

We kunnen het niet helpen, de strijd tegen het water zit ons Nederlanders in het bloed. Vind je het gek als je in een land leeft dat voor het grootste gedeelte onder het zeeniveau ligt? Dus zit er een Hansje Brinker, een Gieljan Beijen in ons allemaal. Dat zal eens te meer blijken op de eerste Nationale Stranddijkendag in IJmuiden.

25 juli, Paviljoen Noordzee, strand IJmuiden. Informatie: Paul Ensink 06 - 2807 8789

De 35ste ’Fiets4Daagse De Peel’ begint dinsdag in Deurne, Meijel, Stiphout en Weert. Er zijn 48 verkeersluwe routes van 30, 45 of 60 km per dag door Noord-Brabant en Limburg.

27 t/m 30 juli. Meer info: ww.fiets4daagsedepeel.nl

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2019 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden