natuur

Hortus Plantenmarkt
De jaarlijkse Hortus Plantenmarkt staat weer op de planning, maar dit jaar voor het eerst verspreid over twee dagen. Op zoek naar nieuwe planten voor tuin of balkon? Hier is een aanbod van rotsplanten, heesters, bomen, rozen en meer. De tuin- en kaschef geven workshops en de Oranjerie wordt omgetoverd tot een culinair paradijs.

6 en 7 mei, Hortus botanicus Leiden, Rapenburg 73 in Leiden. Meer informatie: http://hortus.leidenuniv.nl

Salamandergat
De IVN-wandelroute naar het Salamandergat voert over het vlonderpad langs de Koppelsprengen. In deze sprengen komen bijzondere planten en dieren voor, zelfs Rode Lijst soorten. Op de Bakenberg is een mystiek graf te vinden en via statige beukenlanen komen twee verscholen grafheuvels in beeld. Het kerkenpad geeft tot slot een panoramisch uitzicht.

29 april, 14.00 uur. Van Golsteinlaan, hoek Hoenderloseweg in Ugchelen. Meer informatie: www.ivn-apeldoorn.nl en tel. 055-3662954.

Vlindercursus
Wilt u meer weten over vlinders? Doe dan mee aan de vlindercursus. De levenswijze en de typerende leefomgevingen van vlinders staan centraal. De presentaties leggen de nadruk op de overdag vliegende soorten en hun voedsel- en waardplanten. Ook leren deelnemers meer over alle aspecten van een vlindervriendelijke tuin.

2, 16 en 30 mei, 19.30 - 22.00 uur. Met excursie op 28 mei. Locatie: natuurhuis De St@art aan de J.C. Wilslaan 29, te Apeldoorn. Meer informatie: tel. 055-533 83 37 of vlindercursus@ivn-apeldoorn.nl

Reeën-excursie
Staatsbosbeheer organiseert reeënexcursies door het natuurgebied 'De Weerribben'. Bij het vallen van de avond vaart een speciaal gebouwde overdekte platbodem door de kleine en ondiepe slootjes en vaarten, op zoek naar reeën. Gewend aan het geluid en de aanwezigheid van de rietsnijders in winter laten de reeën zich nu nog zien. Een ervaren gids vertelt onderweg over het leven van deze dieren in dit moerassige natuurgebied.

T/m 14 mei op de woensdag, vrijdag- en zaterdagavond. Bezoekerscentrum De Weerribben, Hoogeweg 27 Ossenzijl. Aanmelden 0561-477272 bgg 0653784651. Kosten : volwassen € 8,00 kinderen t/m 4 jr. € 4,50.

undefined

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden