natuur

Struinend door het weiland laat de gids de mooiste plekjes van veenpolder Beetskoog en Werelderfgoed Beemster zien, dé plek om in de herfst vogels te kijken. Deelnemers lopen via de Noordelijke Beemsterdijk langs het oudste stukje land van de Beemster. Vervolgens naar het weilandpad van Beets naar Oudendijk. Na afloop een kop snert. De tocht is ruim zes kilometer en duurt 2,5 uur.

28 november, 14 uur, eetcafé Les Deux Ponts in Oudendijk. Informatie: tel. 0229 - 541 275 of www.lesdeuxponts.nl

Ga mee op een mooie tocht door de schemering en het donker in het duin. De tocht begint met licht in het bos, daarna volgt de schemering door de struwelen en maak je de zonsondergang mee in het duin. Vervolgens gaat de tocht terug door een donker bos.

27 november, 16 - 18.30 uur, Nationaal Park Zuid-Kennemerland, aanmelden op de website van het park of telefonisch: 023 - 541 1129. Tocht start bij ingang Midden Herenduin, aan de Duin en Kruidbergerweg te Driehuis

Dé 5-km kunstijsbaan door de vrije natuur is weer open. Dit jaar is er ook een 400-meterbaan en krabbelbaan voor de allerkleinsten. Wie wat stabieler op de schaatsen wil staan kan hier ook clinics volgen. Dit winterseizoen zijn er toertochten, schaatslessen, marathonwedstrijden.

Flevonice, Strandgaperweg 20, Biddinghuizen. Meer informatie: tel. 0321 - 328480 en www.flevonice.nl

De Haarlemse Midwinterhoorngroep opent het blaasseizoen op de Sprengenberg. Traditioneel wordt er op de midwinterhoorn geblazen van de eerste zondag van de advent tot en met Driekoningen, op 6 januari. De blazers laten zien hoe een midwinterhoorn wordt gemaakt.

28 november, 14-16 uur, Nationaal Park Sallandse Heuvelrug, excursieschuur bij boerderij De Pas, Deventerweg in Haalte. Meer informatie: www.natuurmonumenten.nl

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden