natuur

Vogeleiland
Vogels spotten op een bijzondere locatie? Het Vogeleiland is onbewoond, weelderig begroeid en heeft een geheimzinnige sfeer. Je kunt hier alleen komen tijdens excursies. Natuurmonumenten organiseert deze tochten, ook naar het Zwarte Meer, in de avonduren.

7 september, 18.00 tot 21.30 uur. Start: boothuis Kadoelerbrug, Kadoelerweg in Kraggenburg. Aanmelden via: www.natuurmonumenten.nl of tel. 0527 - 246 644

Bronstexcursies
September staat in Het Nationale Park De Hoge Veluwe in het teken van de bronst (paartijd) van de edelherten. In deze tijd strijden de herten om de hinden. De bronsttijd is dé periode om edelherten te zien en te luisteren naar hun bronstroep. Vrijwel dagelijks bronstexcursies.

Gehele maand september, 17.00 tot 20.00 uur. Meer informatie en aanmelding: www.hogeveluwe.nl, Apeldoornseweg 250, Hoenderloo.

Veluwe per fiets
Ontdek 'waar eindeloze stukken hei het genietend oog bekoren', volgens Klinge Doorenbosch in zijn gedicht over de Veluwe. Tijdens de fiets- en wandeltocht krijgen deelnemers een idee hoe de Veluwe er vroeger uitzag, en komen ze langs grafheuvels uit lang vervlogen tijden.

4 september, 10.30 uur. Start: Natuurcentrum Veluwe, Groot Ginkelseweg 2a in Ede. Aanmelden via: VVV in Ede 0318 - 614 444. Meer informatie: www.natuurcentrumveluwe.nl

Historische fruitbomen
Bezoek met een gids de polder van het Werelderfgoed Beemster en loop langs het oudste stukje land van de polder Beemster. Bezoek vervolgens Douwe Dokter, die op zijn weiland het grootste assortiment 'Fruitbomen met historie' van Nederland heeft. Tocht van 6,5 kilometer.

4 september, 14.00 uur. Start: eetcafé Les Deux Ponts, Slimdijk 2 in Oudendijk NH. Meer informatie: www.lesdeuxponts.nl en IVN Westfriesland, tel. 0229 - 553 183.

undefined

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden