natuur

Hou je van lange wandelingen, maar kun je je vrienden/partner niet enthousiasmeren om de wandelschoenen aan te trekken? Of geen zin om zelf een route uit te zoeken? Loop dan mee met het NM-wandelcafé. De tochten variëren in afstand en starttijd, maar zijn telkens doorstapwandelingen door het Nationaal Park Veluwezoom. Een gids stippelt de route uit en loopt mee.

13 februari, vanaf 11.00 uur. Vertrek: Bezoekerscentrum Veluwezoom, provinciale weg Arnhem-Dieren, bij restaurant Strijland de bordjes volgen. Meer informatie: www.natuurmonumenten.nl

Tijdens de workshop rietsnijden komt u van alles te weten over de rietverwerking en doet u zelf mee! Ontdek wat er met het gesneden riet wordt gedaan en wat het riet snijden voor de natuur betekent.

12 februari, 12.00 tot 16.00 uur. Leeftijd vanaf 16 jaar. Bezoekerscentrum De Holken, Beulakerpad 20 in St. Jansklooster. Reserveren bij het bezoekerscentrum, tel. 0527 -246644 of via www.natuurmonumenten.nl/agenda.

Met de Winter Wonder Wandeling beleven bazen en honden de natuur van dichtbij. Boswachter André Donker neemt hen mee door een winters wonderlandschap, met verhalen over heden en verleden en met veel oog voor de natuur van Nationaal Park Drents Friese Wold. De wandeling is inclusief snertmaaltijd en glühwein.

12 februari, 12.00 tot 15.30 uur. Vertrek vanaf Camping Diever, Haarweg 2, Diever. Meer informatie: www.natuurmonumenten.nl

Hoe overleven planten en dieren de winter? Hoe zoekt het wild zijn voedsel bij elkaar? Welke sporen laten de dieren na? De boswachter vertelt het u tijdens een stevige wandeling door het gevarieerde Planken Wambuis. Over het glooiende heidelandschap van Nieuw Reemsterhei, door het middeleeuwse bos van Het Oude Hout.

13 februari, 14.00 tot 16.00 uur. Vertrek parkeerplaats Oud Reemst. Via Harderwijkerweg (N310) halverwege Otterlo en Schaarsbergen bij km. paal 54,5, zandweg in tot aan parkeerplaats. Aanmelden en informatie: www.natuurmonumenten.nl

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden