Nationale Wetenschapsquiz (junior) | Bent u de knapste kop van Nederland?

De Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) en de VPRO organiseren voor de twintigste keer de Nationale Wetenschapsquiz. Doe mee en win een reis naar Rome met bezoek aan een archeologisch onderzoeksproject.

Hoe doet u mee?
• Ga naar www.nwo.nl/quiz en vul daar uw antwoorden in.
• Zorg ervoor dat uw antwoorden uiterlijk op zaterdag 28 december om 12.00 binnen zijn.
• Tijdens de uitzending is het ook mogelijk om mee te spelen via het tweede scherm.

Wat kunt u winnen?
Individuele inzenders dingen mee naar wetenschappelijke reizen voor twee personen.
• Hoofdprijs: een midweek naar Rome inclusief een bezoek aan een archeologisch onderzoeksproject op de Via Appia.
• Tweede prijs: een lang weekend Utrecht met onder andere een bezoek aan ruimteonderzoeksinstituut SRON.
• Derde prijs: een iPad mini.

Groepen maken kans op een exclusieve rondleiding in Space Expo, het bezoekerscentrum van de Europese ruimtevaartorganisatie ESA in Noordwijk.

Uitslag en uitzending
Kijk voor de antwoorden naar de Nationale Wetenschapsquiz 2013 op zondag 29 december om 22.15 uur op Nederland 2. Tijdens de uitzending kunt u live meespelen via internet. De quiz wordt gepresenteerd door Lottie Hellingman, bijgestaan door Rob van Hattum. De juiste antwoorden staan na de uitzending op 29 december op www.nwo.nl/quiz en zijn ook op teletekst en in de VPRO-gids terug te vinden. Op www.nwo.nl/quiz vindt u tevens een toelichting op de antwoorden.

Over de uitslag van de quiz kan niet worden getelefoneerd of gecorrespondeerd. Personeelsleden van NWO, VPRO en hun gezinsleden zijn van deelname uitgesloten. U kunt hooguit eenmaal inzenden. Per huisadres kan slechts één prijs gewonnen worden. De prijzen gelden voor vertrek vanuit Nederland of België in het jaar 2014.

Veel plezier en veel succes!

Wetenschapsquiz junior | Weet jij alles over schommelen, onweer en plas?

De Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) en de VPRO organiseren de Nationale Wetenschapsquiz junior 2013. Doe mee en win een reis met je ouders/verzorgers naar een echt onderzoeksinstituut voor zeeonderzoek op Texel.

Wat moet je doen?
• Ga naar www.nwo.nl/quiz en vul je antwoorden op de vragen in.
• Zorg ervoor dat je antwoorden uiterlijk maandag 23 december om 12.00 binnen zijn.

Wie kan meedoen en wat kun je winnen?
De Nationale Wetenschapsquiz junior is voor basisschoolkinderen. Als je meedoet, maak je kans op:
• Hoofdprijs: een lang weekend Texel (voor 4 personen) met een bezoek aan het NIOZ Koninklijk Nederlands Instituut voor Onderzoek der Zee, en EcoMare, het natuurmuseum voor de wadden.
• Tweede prijs: een microscoop.
• Derde prijs: een jaarabonnement op het tijdschrift National Geographic Junior.

Je kunt ook met je hele klas meedoen. Je maakt dan kan op een schoolreis naar Space Expo, het bezoekerscentrum van de Europese ruimtevaartorganisatie ESA in Noordwijk.

Uitslag en uitzending
• Op 26 december om 16.40 uur zendt de VPRO De Nationale Wetenschapsquiz junior uit op Nederland 3. Zes kinderen uit groep 8 strijden dan om de titel Knapste Kop van Nederland.
• Heb je de televisie-uitzending gemist? Geen nood. De antwoorden staan na de uitzending ook op teletekst en in de VPRO-gids. Op www.nwo.nl/quiz staan de antwoorden en een uitgebreide uitleg.

Je kunt maar één keer aan de quiz meedoen: met je hele klas óf persoonlijk. Per huisadres kan slechts één prijs gewonnen worden. De prijzen gelden voor vertrek vanuit Nederland of België in het jaar 2014. Over de uitslag van de quiz kan niet worden getelefoneerd of gecorrespondeerd. Personeelsleden van NWO, VPRO en hun gezinsleden zijn van deelname uitgesloten.

Veel plezier en veel succes!

NWO is met een budget van ruim 625 miljoen euro per jaar een van de grootste wetenschapsfinanciers in Nederland. NWO stimuleert kwaliteit en vernieuwing in de wetenschap.

Dit programma is mede mogelijk gemaakt door: KWF, VSNU, Alliander.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden