Nathan Hipsman (19) Georgia: McCain

Albertine Bloemendal

„Voor mij is de economie het belangrijkste onderwerp van de verkiezingen. De voornaamste reden dat ik op John McCain stem is dat ik het een slecht idee vind om de belasting van de hogere klasse te verhogen, zoals Obama van plan is. Het grootste deel van onze economie is afhankelijk van de banen die grote bedrijven creëren en als we hen gaan belasten zullen er veel banen verdwijnen. Hierdoor zal het alleen maar slechter gaan met de economie, wat iedereen van de laagste tot de hoogste klasse zal voelen.

Het liefste wil ik de overheid zo klein mogelijk houden, terwijl Obama allerlei dingen wil doen die de overheid juist zal uitbreiden. Daardoor worden meer mensen afhankelijk van de overheid, bijvoorbeeld door universele gezondheidszorg.

Naast de economie vind ik het milieu ook belangrijk. Nu heeft geen van de kandidaten tijdens deze campagne veel over het milieu gesproken, maar door het uitbreiden van de nationale parken hebben de Republikeinen historisch gezien veel voor het milieu gedaan.”

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden