Nahum 1:15 bestaat wél

Naar aanleiding van de ingezonden brief van Gerbrand Kamerling te Dieren, die de verwijzing van Willem Breedveld (gefeliciteerd met je lintje!) op Koninginnedag naar het bijbelboek Nahum niet kon terugvinden, omdat zijn versie niet verder reikt dan hoofdstuk 1 tot vers 14, vind ik het aardig om als buitenkerkelijke het antwoord te kunnen aandragen, waarmee ik Breedveld weer werk bespaar. Mijn Bijbel (uitgave Amsterdam 1974) bevat het boek Nahum met drie hoofdstukken en een eerste hoofdstuk tot en met vers 15. Hierbij vers 15:

”Zie, op de bergen de voeten van de vreugdebode die heil verkondigt. Vier, o Juda, uw feesten betaal uw geloften! Want voortaan zal de snoodaard niet meer door u heentrekken, hij is geheel en al uitgeroeid.”

Nu vind ik de laatste zin zelf niet echt Bijbels klinken, maar het staat er toch echt. En de weddenschap die Kamerling al eens heeft gewonnen, ziet hij aan zijn neus voorbijgaan, als hij de moeite neemt om de Bijbel van de buren in te zien. Of bestaan er verschillende Bijbels bij verschillende denominaties?

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden