NAC volgens voorzitter binnen 5 jaar gezond

BREDA (ANP) - Bas van Bavel, de nieuwe bestuursvoorzitter van NAC Breda, verwacht dat de club binnen vijf jaar weer financieel gezond is. Dat liet hij weten naar aanleiding van het miljoenenverlies dat donderdag werd bekendgemaakt.

ANP

De Bredase club verloor in het seizoen 2009/2010 4,2 miljoen euro, ruim een miljoen meer dan Van Bavel had verwacht. Onder zijn leiding is de spelersgroep daarom teruggebracht van 31 naar 22, is er fors bespaard op salarissen en heeft de selectie genoegen genomen met een verlaging van de wedstrijdpremies.

,,Daarmee besparen we al 2,5 miljoen euro", laat van Bavel weten. ,,Dat is keihard nodig om onze liquiditeitspositie te verbeteren. Mede hierdoor hopen we binnen vijf jaar weer gezond te worden." De bestuursvoorzitter verwacht geen maatregelen van de Nederlandse voetbalbond. ,,Onze licentie is gewoon rond."

Leningen

Om het verlies verder op te vangen is de club een aantal leningen aangegaan bij sponsors. ,,Sommigen doen dat zelfs zonder rente te vragen, anderen tegen een redelijk bedrag. Deze mensen hebben er geen belang bij om over de rug van NAC geld te verdienen.

Van Bavel wil daarnaast niet dat de club in handen van één iemand komt. ,,We hebben er niet aan gedacht om de club te verkopen, zoals recentelijk is gebeurd", verwijst hij naar Vitesse, dat door de Georgische zakenman Merab Zjordania werd overgenomen.

De voorzitter wil het bestuursmodel van de club dan ook veranderen en zo voorkomen dat de club in de toekomst in dezelfde val trapt. ,,We willen een nieuw orgaan vormen dat de bestuursleden benoemt. Hierin zetelen dan afgevaardigden van sponsors, supporters en financiers en als het aan ons ligt ook de KNVB en de gemeente." Die hervorming moet uiterlijk 1 februari 2011 zijn doorgevoerd.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden